delta dop-plc çalışması, lütfen yardım???

erkan614

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
İyi çalışmalar arkadaşlar. herkese merhaba, bu benim ilk mesajım
ben normalde picli sistemler le uğraşıyorum. şimdi plc ile bi tasarım yapmam gerekti bende deltayı seçtim 3.8" bi dop panel ile dvp28sv kodlu plc den aldım.
bu ilk plc'li tasarım olduğundan sorunlar eksik olmuyor (bilmemekten dolayı)
şimdi benim sorum şu: ekrandan bir tuşa basarak plc de herhangi bir çıkışın 'Y0' mesela konumunu değiştirebiliyorum.
fakat herhangi bir giriş 'X0' mesela konum değiştirdiğinde ekranda sayfa değiştiremiyorum veya ekranda girdiğim numerik bi değer sırlandığında sayfa değiştiremiyorum. bu sorunu nasıl çözeceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
evet haklısın zaten mesayi saati bitmemiş olsaydı arıycaktım :) yarına kaldı artık, teşekkürler
 
Kardeş yarın eğer hala sorunu çözemezsen delta noktasında her türlü elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.Kolay gelsin...
 
merhaba kardeşim sanırım dop ile plc yi haberleştirebiliyorsun. fakat herhangi bir giriş pininden giriş geldiğinde o sayfaya gidemiyorsun. anladığım kadarı ile bu san şöyle yardımcı olayım o zman dop progtamının en üstte secenekler yeri var. secenekler altında 2 ci sırada alarm setup var oraya girerek okuma adresine mesela 130 yazarak başlayabilirsin ve sana alt tarafta sayılar buna parelel olarak satırlar oluşacak buradan plc programında hangi adrese giriş geldiğinde dop ekranında handi dörevin adresini görüyorsan o okuma adresini bu satırlara yazacaksın ve böylece dışarıdan herhangi bir uyarı geldiginde giriş hengi sayfada ise nerede olursa olsun dop sayfan direkt olaraqk oraya kliklenecek. kolay gelsin şimdiden eger delta plc hakkında bilgi almak istersen [email protected] adresinden bana ulaşabilirsin yardım cı olmaya calışırım. ben delta tarafından egitim aldım ve delta plc programcısıyım şimdiden kolay gelsin
 
arkadaşım yapmış olduğum bir çalışma var.bunu alıp incelersen belki sana yardımcı olabilir.
iyi çalışmalar...
 

Ekli dosyalar

  • fırın elektrod kontrol ve karışım tasıma sistemi ekran yazılımı.rar
    977 bayt · Görüntüleme: 3
herşey mi ters gider bu gün kalem oynatamadım :-[
ekran konusun da deltayı aradım bana özel d0 registerinin içeriğinde ekran numarası saklanıyor dediler bende tamam deyip diğer sorunlara geçtim sonra bi deneme yapiyim dedim ama d0 içeriğini değiştirerek ekran değiştiremedim. demekki adamın dediğini tam manasıyla anlayamadık. yarın en iyisini yapıp bir fiil deltaya gidip bu konuyu sorucam (aldığım plcyi transistor çıkışlı olanla değiştirmem de gerekiyormuş b serisi servo da var işin içinde). ama yarına kadar kalem oynatamamak canımı sıkıyor.
şu an tavsiyelerinizi bekliyorum
 
@ferittt teşekkürler yalnız .til uzantılı dotyaları hangi programla açıcam? ekran tp serisinin yazılımı ile mi oluşturuldu?

bu arada bu gün sonunda ekrandan girdiğim ölçülerde servo motoru hareket ettirdim gerçi sizler için basit bir iş ama baya rahatladım doğrusu.

gerçi eksikler bitmiyor
 
valla ne diyelim bizde çalışıp çözüyoruz sorunlarımızı denemeler çok önemli yılmadan düşündüğünü yapacaksın sonuç başarı olur ..(tp edit 1.09 yazılımı ile yazmıştım)
iyi çalışmalar.....
 
@ferittt transistor çıkışları ile kontaktor kontrol etmek için weidmüllerin yardımcı plc rölelerinden aldım. fakat bi türlü anahtarlayamadım.
24v dc plcde ortak uca giriyor "C0" , "Y0" dan rölenin + girişine , - girişide 24v dc şasesine gidiyor.
bu bağlantı şeklinde röle sürekli aktif "Y0" çıkışı 0 veya 1 olması röleyi etkilemedi
sora 24v dc yi "C0" girişine verdim "Y0" girişi ve şase arasını ölçü aleti ile kontrol ettim çıkış 0 kende 1 kende 24v okunuyor ölçü alletinden sadece 0.1v fark ediyor.
çıkışlar sağlam biliyorum cünkü servo sürücüye pals yolladım
çıkış akımı max 30ma, yardıncı rölenin çektiği akım ise 6.5 ma ile 16 ma civarı değişiyor. 24v dc
forumda sadece sink bağlantı destekliyor diye yazmışlar doğrumudur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,876
Mesajlar
921,204
Kullanıcılar
451,000
Son üye
emrezorlu

Yeni konular

Geri
Üst