delta dvp 28 interpolasyon

erolozlem

Üye
kullandığım plc dvp28
kullandığım motorlar servo step
makina mermer kesme makinası
x > y0 vagom sol sağ
y > y2 köprü ileri geri
z > y4 aşağı yukarı
a > y6 kesme testeresinin ve motorun bağlı olduğu dikey mil sağa ve sola açı değiştiriyor yanı testere hangi istikamet doğrultusunda keseceğini ayarlıyor
resimde görüldüğü gibi
(DPPMR) komutunda

örnek 1
y0 ve y1 ile interpolasyon yaptığımızda
s1 0 değerini veriğimizde s2 ye 210000 değerini verdiğimizde y6 cıkısına ddrva ile -3350 değerini veriyorum

örnek 2
s2 değerine 210000 değeri s1 re 0 değeri veriğimizde y6 cıkısına ddrva ile -7000 değerini veriyorum

örnek 3

s1 ve s2 ye eşit olarak 105000 değerini veriyorum 76 cıkısına ddrva ile -5175 değerini veriyorum

yukardaki üç örnekte sorun yok yani y6 çıkışı DPPMR interpolasyon komutunda verilen istikamette aynı doğrultuda oluyor

fakat

örnek 1
örnek 2
örnek 3 aralarındaki değerleri y6 yı (DPPMR) nin gidiş doğrultuusunda paralel yapamıyorum

bu konuda tecrubeli arkadaşlardan yardım lütfen
Fotoğraf0473.jpg

Merhaba,

A-açılı kafanın X-Y eksen interpolasyonuna bağlı olarak dönmesi ise burada kastedilen DVP kontrolör içerisinde böyle bir fonksiyon mevcut değildir.

İyi çalışmalar.

imdat bey ingnize tesekkurler
bu işlemi yapabilecek plc modeli öneriniz olurmu delta gurubunda veya başka gurupta

saygılar

zannedersem tangant knife uygulaması istiyorsunuz.
Açının tanjantını alacaksınız, mach3 bunu otomatik yapıyor. Veya tanjant cetvelini indirin açıya göre kafayı çevirin.

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Kullanıcılar
452,678
Son üye
TengRi

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri