Delta için Potansiyometre

Katılım
15 Şub 2013
Mesajlar
13
Puanları
1
Selamlar ve herkese kolaylıklar millet, elimde bir asenkron motor , plc ve pedal bulunmakta. Amacım pedala bastıkça motorun devrini artıracak bir program yapmak istiyorum. Fakat pedalı bir potansiyometre olarak düşünürsek programın Ladder diagramında bunu nasıl yazacağımı kestiremedim. Yani PLC'ye pedalı nasıl tanımlayacağım. Pedalın anlık değişimine göre motorun devir sayısı değişecek . INC,DEC komutlarıyla denedim fakat olmadı. Bunu yapabileceğimiz bir şekil var mıdır. Ya da bununla alakalı PLC'ye bir modül falan mı eklenecektir. Meselede yeni olduğumdan ötürü desteklerinizi bekliyorum. Saygılar ve sevgilerle üstadlarım...
 
analog giriş çıkış modulü kullanman lazım(dvp04ad).pedalda pot var ise plc olmadan direk sürücüye bağlayıp hızını ayarlayabilirsin
 
öyle proje mahiyetinde bir elektrikli araç projemiz var aracın kontrollerini plc üzerinden yapmaya çalışmaktayız bnun için kullanacağız.
 
Anladım analog girşi çıkış modülümüz olduktan sonra mantığı nasıl sağlayacağız biraz daha açabilir misiniz hocam?
 
buna benzer uygulamayı su sekılde cozmustum.plc ıle surucuyu rs485 ten baglanıp surucunun frekans degerını modbus ıle gondermıstım.pedalın ınputunu onune özel flasor rolesını koyup ınc komutunla arttırıp gondermıstım.frekans degerını 50 ve uzerı oldugunda bı bıtı setleyıp dec komutla azalmıstım .frekans degerı 50 den kucuksede setledıgım bıtı resetlemıstım.
 
bu modülle istediğin olur pdf dosyasını ekledim açıklamalarıda var.
 

Ekli dosyalar

  • DVP06XA-S.rar
    557.8 KB · Görüntüleme: 41
Burada bahsedilen pedal mekanik siviç anladığım kadarı ile. Bu durumda sen pedala bastıkça PLC' de bir alanın değerini artırırsın. Bu değeri de analog çıkışa gönderip invertörü istediğin hızda döndürürsün ( ya da analog çıkış yerine modbus ta haberleşebilirsin ). Pedalı bırakınca o ana kadar artmış olan değer sabit kalacaktır. Peki azaltmak istediğinde ne yapmayı düşünüyorsun?

Pedal potansiyometre içeriyorsa zaten PLC' ye ihtiyacın yoktur.

ELC286R ENDA PLC' de 0...10V Analog Giriş ve Çıkış dahili olarak mevcuttur. Türkçe editörü ve yardımı sayesinde kolaylıkla programlayabilirsiniz.
 
Merhaba,

Diğer üyelerinde bahsettiği gibi pedalınız potansiyometre gibi değişken dirençli bir ekipman ise zaten direkt motor sürücüsüne bağlayıp hızı değiştirebilirsiniz. Kontak tipli bir giriş ise, PLC'de bilgiyi işleyip sürücüye gönderebilirsiniz.

Delta PLC ile VFD serisi sürücüler arasında dahili RS-485 haberleşme ile sürücü hızını doğrudan değiştirebilirsiniz. Analog çıkış gerekmediğinden ilave maliyetiniz oluşmaz.

Analog giriş-çıkış ihtiyacınız olursa, üzerinde dahili analog giriş-çıkışları bulunan DVP-28SX2 serisi PLC'ler vardır. Tüm DVP serisi Delta PLC'ler ücretsiz Türkçe programları, Türkçe dökümanları ve örnek programları ile kolay ve esnek bir şekilde programlanabilir.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri
Üst