Delta Op Siemens Haberlestirme

dreamcoder

Üye
Katılım
25 Eki 2007
Mesajlar
121
Puanları
1
Selamlar...

Arkadaslar siemens S7 300 ile Delta OP paneli MPI kablosu olmadan haberlestirmek istiyorum... Gerekli kablo baglantilarini ve ayarlari yapmama ragmen baglanmadi acaba atladigim bir noktami var ...

Kablo baglantisi asagidaki sekilde yaptim.. (Resim)

Ayarlar..

Baud rate: 19200, 8, EVEN, 1. (RS-485).

Simens Istasyon No: 2.

Control area/status area: DBW0 / DBW20.

Atladigim bir noktami var acaba uygulama yapan arkadaslar yardimci olursa sevinirim..

Hadi Saglicakla Kalin


34rfu68.jpg
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Arkadaslar yaptigim calismalar sonucunda delta ile simens CPU 313C yi MPI kablosu olmadan haberlestirdim..
Bunun icin step 7 Programinda hardware bolumunde baudrate ayarlarindan transmission rate degerini 19.2 kbps olarak degistirmek gerekiyor.. (Resimde goruldugu gibi..)

ve delta operator paneldeki baudrate ayarlarini yukarda yazdigim gibi yaparsaniz herhangi bir problemle karsilasmadan haberlestirebilirsiniz..

Delta icin herhangi bir operator panele gerek kalmadan programi simulasyon modunda calistirabilirsiniz..

Welcome to Delta Electronics, Inc. - Automotive Products adresinden

veya www.fastltd.net adresinden indirebilirsiniz..

Eger bir sorun olursa buraya yazarsaniz yardimci olabilirim..



Hadi Allah'a emanet olun...
 
Ben fast ltd.ile daha önce bir görüşme yapmıştım.Bunun sağlıklı olmadığı söylemişlerdi.siz bir sorunla karşılaştınızmı?kopma gecikme sayfa geçişlerinde ağırlaşma vs gibi?
 
Selamlar...

MPI kablosu ile kullanirken bazen baglanti hatasi veriyordu ancak bu sekilde direk bagladiktan sonra herhangi bir baglanti hatasi ile karsilasmadik. Bununla birlikte normal delta PLC ile kullanirken operator panelin daha hizli oldugunu farkedebiliyorsunuz fakat bu durumun kullaniciyi etkileyecegini zannetmiyorum en azindan bizim yaptigimiz projelerde, henuz yavas oldugunu soyleyen olmadi... :))

Hadi saglicakla kalin
 
bende s7300 e muadil vipa cpu kullandım ve delta ile resimdeki bağlantıdan haberleştim ancak püf nokta plc-hmi arası 19200 olmalı... ve olabiliyosa plc-pc arası haberleşmenide ethernet üzerinden yaparsan sorun çıkmaz
 
arkadaslar bende dop b serisi ile s7300 haberlestirmek istiyorum fakat read/write hatasi veriyor kullanmis oldugunuz kablonun baglantilarini yazarmisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,808
Mesajlar
920,662
Kullanıcılar
450,900
Son üye
hesnaaybuke

Yeni konular

Geri
Üst