Delta Sorularınıza Yardımcı Oluyorum

Mrb elimde delta28sv plc var birde 14ss2 14ss2 ile 72 adet sinyali toplayip 100mt ilerdeki delta 28sv nasil gonderirim bana programinda yardim edermisin

Mrb elimde delta28sv plc var birde 14ss2 14ss2 ile 72 adet sinyali toplayip 100mt ilerdeki delta 28sv nasil gonderirim bana programinda yardim edermisin
Merhaba projede hangi aşamalarını sv2 plc master ss2 slve gibi düşünüp 72 adet data registiri modbustan göndermek daha az maliyetli olacağını düşünüyorum.
@anonkullanıcı arkadaştan cevap geldi mi? Onun fikirleri nasıl?

Merhaba,
Dvp 14ss Plc Dop107Wv Ekran ve Dtc1000R ile sıcaklık kontrolü yapıyorum ekrandan direkt sıcaklığı yazmada ve okumada dtc1000 adreslerini kullanarak direkt okuma yapıyorum fakar plc de bu sıcaklıkları göremiyorum belirli bir sıcaklığa ulaştığımda sistemin çalışması için bu sıcaklıkları plc de okuyup işlem yapmak için ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

HMI Arkaplan macrosu ile DTC değerlerini plc'ye mov edebilirsiniz.
Örnek olarak DTC nin PV değerinin PLC nin D0 adresine aktarılması
({Link2}1@PLC_D0) = ({Link2}5@TEMP_CTRL-1000)

Son düzenleme:
Geçte olsa cevap vermek istiyorum. Belki başkasının işine yarar.
14SS2 ile sinyaller toplanır. Daha sonra Modbus Data Exchange ile 28SV'ye aktarılır.

Merhabalar ;15 GİRİŞ 80 çıkış ve 10 adet tartım uygulaması olan bir proje yapacağım DVP SERİSİ İLE 5 TANE 202LC 12SE11T PLC YE BAĞLAYABİLİR MİYİM SIKINTI OLUR MU PROJEDE . İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM . @anonkullanıcı

Bu sorunuzun cevabı aslında şu şekilde;
SE plc modeli 8 sol ve 8 sağ olmak üzere toplam 16 adet özel modülü destekler ve her cihaza birer ID vermeniz gerektiğini düşünürsek 16 cihaz için 1,,,,16 IDleri ve PLC için ise 17 ID numarasını vermek en doğru yoldur. Bu durumda siz 5 adet modül ekleyeceğiniz için evet bir sorun yaşamazsınız.

Size önerim; ileride projeye ekleme yapacağınızı varsayarak modüllerin ID numaralarını 1 den başlatarak sıralı yapın ve PLC ID numarasını ise 17 yaparsanız ileride sisteme güncelleme yaparken sadece modüllere ID vermeniz yeterli olur aksi taktirde sahadaki bütün cihazların ve PLC nin ID numarasını yeniden düzenlemeniz gerekebilir.

Abi merhabalar, 1 örnek için destek rica edeceğim diğerlerini kendim uyarlayacağım.

Dozajlama startını M195 ile veriyorum.

Sistemde:

• D255’te anlık ağırlığı okuyorum.
  • D2114’e ise istediğim kg miktarını yazıyorum.
Örnek:
D255’te 800 kg görüyorum.
D2114’e 200 kg yazıyorum.
Yani ağırlık 600 kg’a düştüğünde aktif olan M150 veya M190 reset olsun istiyorum.

Buradaki önemli nokta:

• Hangisi aktifse sadece o reset olsun.
  • Ama reset sürekli kalmasın, tek atımlık çalışsın.
  • Çünkü bazen M150 ve M190’ı birbirinden bağımsız setleyebiliyorum.
Ayrıca her M195 start verdiğimde sistem kalan kg üzerinden yeniden hesap yapmalı.
Yani her startta hesap baştan oluşmalı.

Özet mantık:

• D255 = anlık kg
  • D2114 = istenen kg
  • Dozaj start veriyorum
  • Anlık kg, hesaplanan değere düşünce M150 veya M190’a bir kere reset atması gerekiyor.
Eklenmesi gereken D veya M kontakları varsa yazabilirseniz çok sevinirim, ben inceleyip deneyeceğ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…