Delta ve Mitsubishi PLC

ceyhanII

Üye
Katılım
14 Kas 2008
Mesajlar
389
Puanları
1
Herkese Merhaba,
Daha önce Mitsubishi PLC ile hiç çalışmamıştım ve bir revizyon projede çalışmam gerekecek. Mitsubishi' yi incelediğimde ise hayret verici şekilde Delta PLC ile çok benzerlikleri olduğunu gördüm (Delta ile epey çalıştım). İki PLC' yi de bilenler bu tespitlerime katılır mı, sormak istediğim budur?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

üstat aralarındaki benzerlikler hakkında biraz örnek verebilirmisin bende genelde delta ile çalışıyorum ama bazen müşteriler ben bu marka harici ne olursa razıyım bu olmasın diyorlar alternatif marka için iyi olabilir softwaare kolay bulunursa incelemek isterim
 

Ben de hiç kullanmadım daha ama komut setleri, komutlara parametre verme şekli %100 aynı diyebilirim. Hatta SFC programlama mantığı bile %100 aynı geldi bana. Yani sadece editörler farklı ama genel olarak tüm komutlar aynı.

Delta ile başka bir markanın ürünü arasında benzerlik bulmam ilk değil aslında. Delta' nın servo sistemlerinin Fanuc' un bir serisi ile aynı olduğunu görmüştüm daha önce. Sadece etiket değişik.
 
delta kullanmadım ama mitsubishi kullandıgımda da bazı seylerde bende bi garip oldum
 
Mıtsubıshnın softwaare 'ına nasıl ulaşabiliriz acaba?
 
Deneyecektim sayın ceyhan fakat linkler ölü durumda,ilginize teşekkürler.
 
Arkadaşlar , delta plc ile mitsubishi plc'nin programlama yapısı aynı. Yalnız editörleri değişik. Komutlar kullanışları aynı. Deltanın wplsoft programı mitsubishinin GX Devoloper dan daha iyi. Simulasyon ikisindede var ama deltanınki daha hızlı çalışıyor. Deltada komutları bulmak daha kolay , kullanıcı dostu hazırlanmış. Mitsubishide daha gelişmiş bir programlama editörü daha var GX IEC Devoloper. Bunun karşılığı ise deltada yok. Aynı programlama komutları olduğundan deltada programlama yapan mitsubishide de kolayca yapar. Mitsubishinin daha gelişmiş plc serileri ve bunlara paralel motion kontrol sistemlari var , delta daha bu konularda ekmek yemesi lazım.
 
mtisubishi uzak doguda plc yi ilk yapan , digerleri mitsubishinin kopyası !!!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…