delta_oretatör_panel kakkında

ulas

Üye
Katılım
6 Eki 2006
Mesajlar
203
Puanları
1
merhaba arkadaşlar.
delta screneditör 1.05.78 panel programı ile bir sorum var. tuş takımını plc ye ait herhangi mir bilgi ile haberleşemiyor. yani normalde bir buton tada sayısal data, grafik adresi ve bunun gibi elemenlar panel programında plc ye ait bir adres ile haberleştirilerek kullanılır.ancak bu tuş takındada bu anlattıklarıma dair adres bağlantısı yok. benim sorum bu tuş takımı ne için ve ne amaç ile kullanıldığı.
bu operatör paneli siemen s7 200 formatında haberleştireceğim.
teşekkür eder herkese işlerinde başarılar dilerim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Delta op panelinin türkçe kullanma klavuzu sitede var.Orada soruna cevap bulabilirsin.Kolay gelsin.
Sizin yaptığınız tuş takımının oluşturulması(isterseniz farklı özel tanımlamada yapabilrisiniz. mesela rakam yerine harf gibi)
 
Tuş takımını bende çözemedim.Ama ekrana yüklediğin zaman seçili kısmın data girişini yapıyor gibisinden olabilir.Tuş takımı yerine data gir kısmını kullanarak data girişi yapmak lazım.Orada zaten tuş takımı çıkıyor.
 
arkadaslar data ve karekter gırısı yapmak ıstedıgınızde o alanla ılgılı olarak klavye otomatık olarak acılıyor vede belırledıgınız alana klavye kullanarak data gırısınız oluyor
 
Bu tuş takımı, otomatik açılan tuş takımının yetersiz kaldığı durumlarda, sizin kendi tuş takımınızı tanımlamanıza imkan sağlar. Mesela özel bir word alanınınz var ve siz tuş takımından sadece 1,2 ve 3 rakamlarının kulanılabilir olmasını istiyorsanız bu özel tuş takımından diğer rakamları iptal edip sadece istediğiniz rakamların kullanılmasını sağlayabilirsiniz.
 
arkadaşlar doop panelde hareketli sesim koymak istiyorum animasyonu resim dosyasına gif formatı ile yüklüyorum ancak anaimasyon olarak değil resim olarak yüklüyebiliyorum. bu sorunu nasıl aşabilirim. aşağıdaki animasyonu yüklemek istiyorum .teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • image0022.gif
    image0022.gif
    45.8 KB · Görüntüleme: 22
Selamlar

Deltada direk bir gif image koyarak animasyon yapamazsin..

bunun icin bu resmin hareket ederken kac durumu varsa o kadar resime sahip olmalisin. Bundan sonra bu resimleri screen editor ile picture bank a import etmelisin.

Daha sonra ekrana bir tane Animated graphic ekle ve kac durumlu olacagini belirle. bundan sonra her duruma karsilik gelen resimleri picture banktan yukle.

ve elinde animasyon hazir olmus olur.

Umarim isine yarar
kolay gelsin.
 
mrb ben screen editor dop A çalışmaya yeni başladım fakat sadece menülerini anlatan dökümanlar bulabildim detaylı bir dökümanı nerden bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,550
Mesajlar
927,844
Kullanıcılar
452,166
Son üye
özgür çetin14

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst