dengesiz akım?

instinct

Üye
Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
40
Merhabalar,

Bizim trifaze kompanzasyon sistemimiz var. Geçen kontaktör kablolarından geçen akımları ölçtüğümde, bazı kontaktörlerde 3 fazdaki akım dengesinin bozuk olduğunu gördüm. Bunu nasıl giderebilirim. Bana ileride bir sıkıntı yaratır mı? Bazı kontaktörlerdeki kablolardaki akım değeri de bağlı olduğu kondansatörün akım değerinin 1 amper falan civarında üzerinde idi. Bunlarla ilgili ne gibi bir çalışma düşünülebilir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dengesiz akımların ölçülmesi, kondansatörde güç kaybı anlamına gelir. %10 dan fazla fazlar arasında fark varsa, aynı degerde yeni kondansatörler takmanız faydalı olur..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…