deniz ve bilgi katilleri.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan paskomya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çok zor bir kavram biliyor musun? mesela benim bildiğim müslümanlar, ahtapot, kalamar gibi kafadan bacaklıları , karides, ıstakoz, yengeç gibi deniz kabuklularını kanı yok diye yemezler. onlar için kan kırmızıdır. oysaki deniz kabukluları- yumuşakçalar ve kafadan bacaklılarda genelde 2-3 tane kalp olur ve kanları bakır bileşikli olduğu için mavidir. kötü bir polemik.
Şafii mezhebinde denizden çıkan bütün canlıları yiyebiliyorsun. Bu mezheptekiler genelde güneydoğu da olduğundan ve kıyı kentleri hanefi mezhebinden olduğundan durum yanlış anlaşılıyor.

ben mezhep filan bilmem. ben küçükken buradaki köylüler yemezlerdi. hani bodrum haritada ne tarafta kalıyor biliyorsunuzdur.

Müslümanlık yada mezhepçilikle alakalı değil.Dini inanışı için bu bahsedilenleri yemeyenleri ilk defa duydum..Ha görüntüsü sebebiyle Şırdan yemeyen Adanalılarda tanıdım.

Müslümanlık yada mezhepçilikle alakalı değil.Dini inanışı için bu bahsedilenleri yemeyenleri ilk defa duydum..Ha görüntüsü sebebiyle Şırdan yemeyen Adanalılarda tanıdım.
daha duymadığın, bilmediğin o kadar çok şey var ki şaşarsın. haa ben her şeyi biliyor muyum? hayır. benim de bilmediğim o kadar çok şey var ki. konum izmir yazmışsın, sahil çocuğusun.

Valla üstadım izmirde köylerde bile midye festivali olur mesela sende bunu duymamışsındır:D

Valla üstadım izmirde köylerde bile midye festivali olur mesela sende bunu duymamışsındır:D
yapma ben 13 yaşına kadar izmir de yaşadım ikiçeşmelik çocuğuyum. çocukken kusana kadar midye yerdim. bir de üstüne dayak yerdim kustuğum için.

Müslümanlık yada mezhepçilikle alakalı değil.
Tamda o sebeple. Bende denizden çıkan herşeyi yemek konusunda iştahlı olmama rağmen mezhebime göre yememem gerektiği için yemiyorum. İslamiyette ki bazı mezheplere göre de denizden çıkan herşey yenebiliyor.

Tamda o sebeple. Bende denizden çıkan herşeyi yemek konusunda iştahlı olmama rağmen mezhebime göre yememem gerektiği için yemiyorum. İslamiyette ki bazı mezheplere göre de denizden çıkan herşey yenebiliyor.
Özür dilerim Elhamdülillah Müslümanım ama mezheplere inanmam.Bunun için yeme içme konusunda Kutsal Kitabımız herşeyi yazmış dicem konu uzayacak.Saygı duyuyorum diyorum.

Forum istatistikleri

Konular
133,420
Kullanıcılar
459,403
Son üye
uds12

Yeni konular

Geri