deniz ve bilgi katilleri.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan paskomya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Özür dilerim Elhamdülillah Müslümanım ama mezheplere inanmam.Bunun için yeme içme konusunda Kutsal Kitabımız herşeyi yazmış dicem konu uzayacak.Saygı duyuyorum diyorum.
Zaten ince nokta orada. Kuran'da temiz şeyleri yemek tavsiye ediliyor. Bu yüzden balık hariç diğer deniz canlılarını bazı islam alimleri temiz saymamış. Bazısı da sorunsuz görmüş.

Sevgili kardeşim işte bazısı bazısı işin içinde olunca ben irkilip kaçıyorum ordan Doğru birdir. Kimse ahtapottan zehirlenmemiş, kimse midye yiyip kafayı bulup adam vurmamış yada kimse kalamar yiyipte hastalanmamışçNacizhane ben bu yönden bakıyorum.

İslamın Tek Lideri Var Zaten

İslam Alimlerine pek inanma en büyük alim sana bahşedilen akıldır.

Sevgili kardeşim işte bazısı bazısı işin içinde olunca ben irkilip kaçıyorum ordan Doğru birdir. Kimse ahtapottan zehirlenmemiş, kimse midye yiyip kafayı bulup adam vurmamış yada kimse kalamar yiyipte hastalanmamışçNacizhane ben bu yönden bakıyorum.

Binlerce sayfalık islam külliyatını okuyup çözümleyecek ne arapçam, ne vaktim var. Oturup birileri benim yerine bu işi yapmış . Milyonlarca insan da doğruluğunda ittifak etmiş. Kafayı yormanın alemi yok bence.

izmir e yolum düşerse ararım. bu arada kitabı çok defa okudum, deniz mahsülleri ile ilgili bir kısıntı görmedim. hani şu islam dininin kitabında olmayan mezhepler var ya hepsi kendine göre bir şeyler eklemiş uydurmuş dinde yeri var diye lanse etmişler. hatta daha ileri gidip peygambere atfetmişler. ben çelişkileri sevmem. mideme dokunmayan her şeyi yerim. bir de domuz eti hikayesi var. merak edenler araştırsın. sadece islam dinin de mi yasak diye?

İstilacı ve zehirli bir tür olarak sadece aslan balığını bilirim. Hint okyanusuna ait bir türdür. Şimdi bizim kıyılarımıza kadar gelmiş. Kıyılarımızda bu balığı gördüm, etinin de çok güzel olduğunu söylüyorlar. Hatta istilacı tür olduğu için avlanmasını sağlamaya çalışıyorlar.
Henüz kısmet olmadı avı. Bu yaz bakalım.. Kısmet. 🙂

izmir e yolum düşerse ararım. bu arada kitabı çok defa okudum, deniz mahsülleri ile ilgili bir kısıntı görmedim. hani şu islam dininin kitabında olmayan mezhepler var ya hepsi kendine göre bir şeyler eklemiş uydurmuş dinde yeri var diye lanse etmişler. hatta daha ileri gidip peygambere atfetmişler. ben çelişkileri sevmem. mideme dokunmayan her şeyi yerim. bir de domuz eti hikayesi var. merak edenler araştırsın. sadece islam dinin de mi yasak diye?
Maide suresi 96.ayet....Under kardesim demisya binlerce sayfa okuyamam diye merak ettiklerini arastirsan yeter bence..her zaman beklerim ustadim izmire.

Binlerce sayfalık islam külliyatını okuyup çözümleyecek ne arapçam, ne vaktim var. Oturup birileri benim yerine bu işi yapmış . Milyonlarca insan da doğruluğunda ittifak etmiş. Kafayı yormanın alemi yok bence.
Sevgili kardesim ..Merak ettiklerini arastirsan yeter bence ... Tum sayfalarini okumaya gerek yok.Bu konunun tartismaya gitmesini istemem.

Maide suresi 96.ayet....Under kardesim demisya binlerce sayfa okuyamam diye merak ettiklerini arastirsan yeter bence..her zaman beklerim ustadim izmire.
deniz avı ve ondan geçimlik sağlayanlara helal kılındı. ama mezheplerin içine girdin mi? yasaklar başlıyor.
zaten beni bağlamıyor. semavi dinler beni ilgilendirmiyor.

Henüz kısmet olmadı avı. Bu yaz bakalım.. Kısmet. 🙂
erhan kardeşim, aslan balığı ile bizim iskorpit aynı familyadan balıklar. dikenleri zehirlidir. eti, karaciğeri değil. kemikli balıkların eti sert ve lezzetli olur.

erhan kardeşim, aslan balığı ile bizim iskorpit aynı familyadan balıklar. dikenleri zehirlidir. eti, karaciğeri değil. kemikli balıkların eti sert ve lezzetli olur.
Aynen üstadım.
Gerçi ben yemli avı biraktım. At-çek LRF ve SPIN disiplinine döndüm çok uzun süredir. Dolayısıyla Aslan balığı yakalanan pek mümkün görünmüyor. Hedef balıklarım Lüfer, Levrek, Ceylan, Baraküda vs.
Geçen yaz çok iyi geçti mesela. Full Lüfer, Levrek.. 🙂

güney denizleri tuzludur, binde 35- 36 gibi rakamlardır. kuzey deniz yani soğuk denizlerin balıkları özellikle hava balıkları bizim sulara indi mi lezzeti bozulur. lüfer en büyük örnek. güney denizinin dip balıkları, kayalık ve mercanda yetişenlerin lezzeti daha bir farklı oluyor. bir de aklınızda olsun etobur balıklar her zaman daha lezzetlidir.

Forum istatistikleri

Konular
133,420
Kullanıcılar
459,402
Son üye
bilgiislem

Yeni konular

Geri