deskcnc için cam önerisi

deskcnc uyumlu kontrol kartı barındıran iki eksen sıcak telle xps(köpük) kesen makinamda deskcnc uyumlu cam programı arıyorum. aslen programın kendi cam editörü var ancak bi türlü giriş noktasını blirleyemiyorum makina kafasına göre giriş noktasını veriyor ve genellikle çıkış yapması gereken noktayı seçiyor. çok araştırdım ama net bilgi yok veya yetersiz yabancı dilden bulamıyorum. arşivimde dxf ve sheetcam ile hazırlanmış tab dosyalarım var ancak dxfleri bahsettiğim giriş nokta belirleyememden tab larıda progrram hata verdiği için kullanamıyorum. program çok güzel basit ancak bi türlü cam kısmını beceremedim. bana deskcnc destekli cam programı önerirseniz çok makbule geçer.

Deskcnc yi TR de marelmakina satıyordu sonra kendisi çözdü ve adını değiştirdi .
Onlarla görüş.
Serial porttan bağlanan özel arabirimi haricinde hiç bir özelliği olmayan bir program.
Arabirimi değiştirirsen istediğin programı kullanabilirsin , zor bir değişim olmaz.

Kabiliyetli cam programlarında kesim yollarını kendiniz belirleyebilirsiniz.
Yoksa cad programında yaptığınız çizim sırasını takip eder çoğu.
Mesela bir çok delik var , bir köşedekini çizdiniz yanındakini bırakıp gidip diğer köşedekileri çizdiniz sonra geri dönüp ilk çizdiğinizin yanındakileri çizdiniz , işte aynen bu şekilde çalışır makine sıralama öyledir.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ağabey kart değişimi aklımda olmakla beraber malesef zamanlama olarak doğru zamanda değilim malesef. gerek kalibrasyon gerek basit bir kurulum derken 2 güne patlayacağını düşünüyorum. aslen şu anki verdiğim uğraşı toplamda daha fazla zaman kaybettirsede bi süre böyle idare edeceğim sanırım. en büyük sıkıntım başlangıç noktası .malumunuz eps kütüğü yerleştirip makinenin pozisyon alması sırasında akıllı davranmassam kütüğü haşat etme riski var ve bir kütükte bile zaman ve maddi kaybım daha riskli . marel makinayla iletişime geçmeyi düşünüyorum ancak bunca zaman sattığı ürüne bir türkçe basit bir kullanım klavuzu bile hazırlamamış olması bana ne kadar yardımcı olacağı konusunda sanırım fikir verebilir.

uygun bir cam bulamassam çizimleri tekrar elden geçirip makinada istediğim şekilde ilerlemesine yönelik tekrar çizmeyi deneyeceğim sanırım. makineyi manuel olarak pozisyonlandırmamda son çare olacak.

sizi burda çok sıkı takip ediyorum sanırım öneriniz mach3 ve lpt türü bağlantılı bi kontrol kartı olacak . ayarlama konusunda zorlanırmıyım bilemiyorum.

Ayarlar bir kaç dakikanızı almaz.
Önce okuyun inceleyin. hazır olunca başlayın o ana kadar elinizdeki çalışır halde olmalı ki eve ekmek gidebilsin.

Paralel port u olan pc sıkıntın yoksa kolay ve ucuz yoldur.
Basit bir arabirim yeterlidir.
20-50TL gibi.
Gariban işidir.
Yoksa ethernet ve usb çözümleri var , çoğu zaman gereksiz olsa bile.

Çizimde dikkatli olmazsanız yani orijin seçiminde kütüğü dikkate almazsanız çıkan kodlar üzerinde oynama şansınız hiç yoktur.
Makine yapmak kolay onu cnc ci gibi kullanmak zordur.

Marel makineden korkma yardımcı olacaklardır.
Bir fuarda tanışmıştım 10 yıl kadar önce o sıralar Bursa da idiler.
Emekli bir öğretmen ve kızı Ayşe hanım , lazerle ilgili bir konuda kendilerinin sattıklarının uygun olmadığını ve aradığımı kimde bulacağım konusunda bildiklerini esirgemediklerini hafızama kaydetmiştim.

Plasmacı bir arkadaşın bakımlarını yaparken deskcnc yi kullanıyordum ama uzun ara kullanmayınca unutuluyor.
Takım yolları ve içten dıştan seçimleri vardı ama menülerdeki yolları hatırlamıyorum.
Paralel port sonrası serial port kullanan ilk arabirimlerdendir.
Önceleri pic16F877 sonra 18F452 kullanan bir arabirim.
Başka hiç bir özelliği yok.
Ha birde dxf stl .. import edebiliyordu..
Yanlış hatırlamıyorsam Türkçe olması lazım onun pc arayüzü.

Yardım dosyasında pek fazla bir şey yok.

Ekli dosyalar

• deskcnc.rar
    2.2 MB · Görüntüleme: 101
Son düzenleme:
Deskcnc ücretsizmi banamı öyle geldi?
[MENTION=123494]kazım[/MENTION]ugur hocam, bu deskcnc cut2d+kcam ikilisinin yerini tutarmı?

Site falan eski olunca,deskengravesi var bunların o ücretsizmiş. delcam satılıyor ama sıkıntılı sanırım.
linux denemelerine devam.

Forum istatistikleri

Konular
130,126
Kullanıcılar
453,199
Son üye
mosmanali01

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri