byforward
Üye
Merhabalar,
Birkaç haftalık çalışmanın, devre kartı tasarımı ve montajın ardından 'Hareket İzleme Rölesi' projemi tamamladım.
YouTube kanalımda yayınladım.
Ne işe yarar?
Hareket İzleme Rölesi, makinelerin bütününde, hareketin kritik önem taşıdığı bölgelerde değişik sebeplerden meydana gelecek hareket durması sonucunda oluşacak büyük çaplı maddi hasar, iş ve zaman kaybı, farklı bölgelere yansıyacak sorunların önüne geçmek amacıyla tasarlanmıştır. Hareketin durması durumunda, çıkış bağlantı şekline göre; - Sesli veya ışıklı ikaz - Sistemi kısmen veya komple kapatma - Uzak bölgeye bilgi aktarma gibi amaçlarda kullanılabilir.
Teknik Özellikler:
Besleme: 24V DC
Montaj Tipi: Raya Montaj
Çalışma Aralığı: 2-3000 rpm
Giriş Sensör Tipi: PNP Proximity, Enkoder, Kuru Kontak Mekanik Switch
Çıkış Zaman Ayarı: 1-10 sn.
Çıkış Kontakları: 2 adet Bağımsız Enversör Kontak ( 2NO + 2NC)
Birkaç haftalık çalışmanın, devre kartı tasarımı ve montajın ardından 'Hareket İzleme Rölesi' projemi tamamladım.
YouTube kanalımda yayınladım.
Ne işe yarar?
Hareket İzleme Rölesi, makinelerin bütününde, hareketin kritik önem taşıdığı bölgelerde değişik sebeplerden meydana gelecek hareket durması sonucunda oluşacak büyük çaplı maddi hasar, iş ve zaman kaybı, farklı bölgelere yansıyacak sorunların önüne geçmek amacıyla tasarlanmıştır. Hareketin durması durumunda, çıkış bağlantı şekline göre; - Sesli veya ışıklı ikaz - Sistemi kısmen veya komple kapatma - Uzak bölgeye bilgi aktarma gibi amaçlarda kullanılabilir.
Teknik Özellikler:
Besleme: 24V DC
Montaj Tipi: Raya Montaj
Çalışma Aralığı: 2-3000 rpm
Giriş Sensör Tipi: PNP Proximity, Enkoder, Kuru Kontak Mekanik Switch
Çıkış Zaman Ayarı: 1-10 sn.
Çıkış Kontakları: 2 adet Bağımsız Enversör Kontak ( 2NO + 2NC)