Bunu sağlayan özel sektör firmaları yok mu.Kendi çalıştığım firmada bunların hepsi mevcut ve maaşlar devlete göre çok daha yüksek.Doktorumuz var tatil hakkın var,giriş çıkış saatin belli.İsteklerine daha kısa sürede cevap veriliyor.Devlette gördüğünüz herhangi bir düzensizliği düzeltmeniz çok zordur fakat özel sektörde böyle değildir.Çalışanların hepsi seçilmiş kişiler olduğundan sosyal ortam da çok iyidir.Devlette alırsın puanı yerleşirsin,kişiliğe pek bakmazlar...
Şutu yediğinde anlarsın, hiç sosyal haklar devletle kıyaslanır mı ya? Sen bir işe girdin memnunsun şimdilik , senin durumunu tüm özel sektör için geçerli mi? o saydığın şartlarda kaç kişi çalışıyor. Bir kaç iyi firma var diye özel sektöre iyi mi diyelim.
Kurumsal firmalar dahil çok yüksek ücret olduğunuda sanmıyorum. Develette mühendisler 3bin -3.500 lira alabildiği durumlar oluyor, bunun özelde karşılığı en az 5 bin lira olmalıdır. Malesef kurumsal firmalar dahil piyasada bu maaş ortlaması mühendisler için yoktur.
Her şeyi geçtim iş garantin var mı? yok.
Her an işini kaybedebilirsin? evet.
10-15 yıl bir yerde arge üzerine çalıştın ve bir şekilde ayrılmak zorunda kaldın. Aynı şartlarda kaç firma bulabilrsin. Dikkat edersen etrafında yaş ortlamasıda gençtir. Peki bu adamlar yaşlanınca buharlaşıyor mu? Hepsi müdür mü oluyor?Hepsi yurt dışına mı gidiyor?
Devlette 30 gün yıllık izin, 10 gün mazeret iznin. Kurumun doktoru, lojman, kreşi, yeşil pasaportu, kurumun tatil yerleri, iş güvencesi hesaba kat. Ücretlerde bence tatmin edici düzeyde en azından benim için orta düzey yeterlidir
. Eh aferdersin salla kurumsalını salla kobisini, özel sektörün tümünü salla, en azından büyük çoğunluğu insanca çalışma şartlarına sahip oluncaya kadar.