Hsnuys arkadaşımız güzel sallamışsın, 5 yılda bakımcılıktan imalat şefine geçittiren firma kaç para maaş verir? eğer o imalat şefi 3000 tl den bir kuruş fazla alıyorsa boğazköprüsünden kendimi atarım oda yetmez, üstüme beton döker traktörlede geçittiririm. Zerenin zeresi piyasayla ilgili bilgin yok, kendi kurumundaki maaşı dahi bilemiyorsun ama özel sektörde ücretleri biliyorsun!!!! söyle teiaşın işini yapan o firmalar hangisi? Eltem-tek, temsan, vb. Mühendisine kaç para veriyor acaba? söyleyim mi?
Onuda geçtim her şey para mıdır?
Devlete çalışıp tuzu kuru olanlar milleti ters köşe yaptırmayın, burda bir fikir sahibi olmaya çalışanlarıda kandırmayın, ben kamuda çalışmam diyen varsa istifa eder özele geçer, kendini yetiştirir kendini geliştirir kendini güzelleştirir o biçim olur.
Ayrıca 1994-2000 yılları arsı özel sektörde çalıştığını söyleyenarkadaş en son özelde aldığın ücreti vede kamuya girerken aldığı ücreti bir söyleyiver, anlayalım aradaki müthiş farkı!!!!!!!!!!!!!!! bide şu anki teiaşta teknisyen olarak ne kadar ücret alıyorsun, bizimle lütfen paylaş, mühendislerin ne aldığını bilmiyorsun bari kendi maaşından eminmisin?
cevap veriyorum...
şimdi o bahsettiğim insan yücel grup un türkiyenin ilk 20 listesinde olan bir firmasında şuan imalat şefi ve 4500 lira ücret alıyor (yakında imalat müdürü oluyor) ama nevar rahatmı hayır gece gündüz çalışıyor ama aldığı para herşeyi unutturuyor... şimdi at kendini köprüden.
ben bu kuruma girdiğimde 300 milyon ile başladım geldiğim yerde aldığım ücret 750 milyondu ben huzuru seçtim
şu an teiaşta aldığım ücret 1300 liradır ve bize işyapan siemens te çalışan bir teknisyenin (y.g ekibi) aldığı ücret 2000 civarında değişiyor
demirer kablo y .g kablosu yapar ve mühendis ücretleri yılına göre 2000 ile 4000 arası teknisyeni y g kablocu1500 den başlıyor
areva trafo montaj teknisyeni yurt içi 2000 dışarıda gün için 20 dolar ek
best trafonun montaj müteahit firması teknisyene 2000 veriyor yine yurt içi dışarıda günlük 3 saat mesai
ismini şuanda hatırlamadığım bir otomasyon firması haberleşme işlerimizi yapıtyor ve gayet memnunlar
eltemtek çeşitli işler yapan teiaşında ortağı olduğu kişilere para kazandırma amaçlı kurukmuş bir şirket adamına göre oda iyi maaş veriyor nereden biliyorum müdürlükte eltem tek çalışanı 2 harita mühendisi çalışıyor vebizim kilerden iyi aldıklarını söylüyorlar
eşimde özelde çalışıyor bir firmanın muhasebe müdürü ve firmada enaz maaş 1300 liradır (lise mezunu için)en fazla alan 7000 liradır genel müdür öğle çok büyükbir firmada değiller.
şimdi işin özü şu iyi kazanan firma iyi ücret ödüyor tabi hekese değil ama ödüyor
söyle anlatayım siemens bize bir trafo montajı 200mva ve 100 netre 34.5 kablo döşenmesi için verdiği fiyat teklifi 400 000 tl dir(verilen süre 10 gün)
demirer kablonun yaptığı bir ek 60 000 dolardır (bir hafta sürüyor)
arevadan bir trafoyu montaj dahil 2 000 000 dolara alınıyor
best trafodan 100mva trafo 1 150 000 dolara alınıyor
yine siemens GIS trafo merkezinin bir tanesini 30 000 000 dolara yapıyor
ve bu adamlar bana göre iyi parada veriyor.
ayrıca benim bağlı bulunduğum yakın arkadaşım
Bakım mühendisidir ve geçen yıl devlette çalışılmaz diyerek büyük bir firma ile anlaşarak istifa etti. yine aynı müdürlükte röle mühendisi olan bir arkadaşı müteahit firma tansfer etti ve çok iyi dediği bir ücretle
bir evin fiyatının 200 000 lira seviyelerinden başladığı bir şehirde yaşarken kim devlet kurumunda çalışarak bir ev alabilir ve ya bu binlerce yapılan yeni konutları devlet memurlarınınmı aldığını düşünüyorsunuz
taktir sizin...