devre tamamlanmazsa çarpılma olmaz fikrine katılıyormusunuz?

Sargilarin topraka nazaran izolasyon direnclerinin kotu olmasindan dolayi siz dediginiz olay yasana bilir. Izolasyon direnci normal ise cok cok kucuk akim olur ve insana zarar vermez. Sizin yasadoginiz olayda izolasyon direnci kucuk oldugundan belli bir akimin meydana gelmesi ve insan uzerinden gecmesi mumkun olmustir
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
dediğinizin doğru olduğu varsayalım bu bir tane olay değil ki bu trafoların hepsinin mi izolasyon dirençleri anormal artı izalasyon dirençleri anormal olsa gerilimde de anormallikler olur gerilimleri ölçtüğümde hepside normal değerler civarıydı.
 
Ben bu soruyu cok kisiye verdim. Kesin cevap alamadim simdi oldugu gibi. Neyse yorumu diger arkadaslara birakalim bakalim. tanidiginiz uzman birisi varsa konuya ortak etseniz sevinirim. Tesekkurler
 
İzolasyon trafosu al (burdaki gibi jeneratör de olur) bir DMM ile 1 ucu toprağa diğer ucu sırasıyla faz uçlarına tut okuduğun değerleri yaz!
 
Doğru çarpmaz resimdeki haliyle, izole trafosunun özelliği, detaylı bilgi için araştırılmalı komple okunmalı.

Yazdiginiz cevap boyleydi. Bu soruya kesin cevap alamadigim icin yine benzer soru sordum. Biri carpar diyo,digeri carpmaz seklinde cevap veriyo. Kesin cevap ne peki?
 
ayağınız yerde iken drenç değeriniz düşecektir ve dolayısı ile çarpılırsınız sakın denemeyin. çarpılmazsınız diyen arkadaşlar neye göre söylüyor acaba çarpılma üzerinizden geçen akıma göre belirlenir.ohm kanunu. ayağınız yerdeyken hangi faza dokunursanız dokunun çarpılırsınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…