Devre tasarımı Hakkında

Katılım
30 Ara 2010
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba Arkadaşlar :

1.5ms ile 50ms arasında değişik sürelerde 12v sinyal gönderen bir sistemim var. Benim istediğim 500ms gibi kısa bir sürede bu sinyali izleyip gelmiyorsa bir led yakarak uyarı vermek. Yani 500ms içerisinde minimum 1.5ms ile maximum 50 ms arasında bir sinyal varmı yokmu kontrol etmek. Sinyal gelmiyorsa bir led yakarak uyarı vermek.

Bunu bir PLC kullanarak yapmayı düşündüm ama PLC nin tarama çevrimi çok uzun 100ms gibi.1.5 ms yi yakalaması imkansız.Sizin önerileriniz nedir?Nasıl bir devre tasarlanabilir bu işlem için?
 
ultrasonik metre gibi birşeymi biraz daha açıklama iyi olur
 
ultrasonik metre gibi birşeymi biraz daha açıklama iyi olur
. Main_loop yeni üyelerinize daha sempatik yaklaşmalısınız bence.

Sinyallerin takibi ve bu sinyale göre çıkış işlemleri için en uygun ve basit yöntemin picler olacağını düşünüyorum. Pic programlama hakkında az çok bilgin varsa o yönde, yaksa farklı bir yönde yönlendirmek daha doğru olacaktır.
 
İlginiz için teşekkür ederim. Bir benzinli motorun enjektörlerine gönderilen sinyal kesildiğinde bir ikaz lambası yakmak istiyorum. Bu nedenle 12volt için 500ms lik periyotta 1.5ms lik gerilim yoksa bir ikaz ledi yanacak. Buna uygun bir devre tasarlamak istemekteyim.

Pic programlamayı bilmiyorum. Başka bir yöntem varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
 

genelde enjektörlerde piezopump yöntemi kullanılıyor. Enjektörlerin +12 leri ortak bağlıdır ECU enkektör devresini tamamlasın diye bir DRAIN açar mosfet üzerinden. pic ile yapılabilir. ben tasarımı ve programı yazabilirim. pertinaks veya pcb üzerine yapmak lazım. baskı devresini çizsem bastırabilirimisiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…