videodaki adaptörü direkt olarak modeme bağladıgımda sorunsuz çalışıyor. 1 amperlik bir adaptör. Evde şerit ledler için adaptörü (2A) bağladıgımda yanıp sönme olmuyor ancak yine de adaptörü bağladıgımda modeme güç gitmiyor. benimde kafamı karıştıran nokta bu devrede sorun olsa dahi yine de direkt olarak adaptör modeme bağlı oldugu için çalışması gerekmez mi? Ayrıca devrede kullandıgım tp5100 lipo sarj modulu 2A ile sarj etmeye ayarlı. Adaptörde 1 amper. Bütün gücü sarj modulu emiyor olabilir mi? Çünkü ilk denemeleri yaptıgımda piller 3.8V civarındaydı dolu gösteriyordu tam olarak akım çekmiyordu sanırımAdaptörü guc kaynağınızi değiştirip farklıdır kaynakla denermisiniz? Sorun adaptorde gibi. Ya bu adaptor bir an kısa devre oldu içinde bir yerler yandi tam guc vermiyor yada normalde yetmiyor.
Bilsem zaten yazmam, hiçbir şekilde elektrikle bağlantım yok kendi araştırmalarım dışında. Hayatta da bu işlerde de yeniyim en güzel öğrenme şeklinin deneyerek kendim tecrübe ederek öğrenmek oldugunu düşünüyorum o yüzden bu tarz işlere girişiyorum yoksa 200-300 liraya hazırları da var bu sistemin.1/3 kuralını bilmiyorsun sanırım. yani % 30 kapasitede çalışan adaptör-trafo %100 verimle çalışır. 3-5 amperde rahat rahat çalışacak bir düzeneğe sen 1 amperlik bir adaptör bağlıyorsan verim alamıyorsan adaptörü değil kendini sorgula.
eyvallah ustam, ben artık kimseye kızmıyorum. malum pandemi herkes videodan, uzaktan eğitimle bir şeyler öğrenemiyorlar. bizim buralarda bir deyim vardır" şeyinde peynir gören kendini kaptan sanır" diye. bak arkadaş çalışmış öğrenmiş (her ne kadar eksikleri olsa da) bir şeyler yapmış. yanlız doğaçlama yapmayı kimse öğretmemiş. şimdi ben hem kalınım, hem de geç ve güç anlarım. 2 amper beslemesi gereken yere 1 amper besleme versen yer mi? şimdi ben kendim günde iki öğün yemekle yaşayabiliyorsam ve bunu bir öğüne indirirsem yaşar mıyım? yada ne kadar verimli olurum? malum altmışa merdiven dayadık. birazcıkta kartladık bundan sonra bizden böyle gençlere cacık olmaz. artık ben barış manço ustanın dediği gibi kendimi akdenize doğrayayım.2. sana tenezzül edip yol göstermeye çalışan arkadaşımın profil resminden anlaşıldıgı gibi deden yaşındayız. biraz saygı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?