Devrede Sorun

Şuanda hala test sürecindeyim sizin yönlendirmeleriniz sonucunda çıkarımımı yazayım : elimdeki adaptörler hem amper değerleri hem de kendileri çok kaliteli olmadıgından, modemin adaptöründen(1A) 2amper çekilmeye çalışıldıgında voltaj değerini 5V'un altına çekiyor (Lion sarj modülü 5-15V arasında çalışmaya uygun) böylece lion sarj modülü hata verip yanıp sönüyor. Elimde 5metre şerit ledlerden çıkan ne oldugu belirsiz 2amperlik adaptörden de 2 amper çekmeye çalıştığımda (12V 2A) adaptör 6.30V civarlarına düştü. Yaklaşık 2 saatir sarj oluyor şuanda adaptörün voltajı 8.5V civarlarında piller yaklaşık 3.8V civarlarına kadar çıktı. Ben adaptörü taktığımda voltaj 6 volta düştüğünden modem çalışamıyor. Şuanda pillerin tamamen sarj olmasını bekleyeceğim. Eğer düzgün bir şekilde çalışırsa 5amperlik şerit ledler için olan adaptörlerden alacağım.

Sen bence 2A düşür hatta çok düşük bir değerde tutman daha sağlıklı olur ne kadar sıklıkla elektrik kesildiğini bilmiyorum ama ne kadar yavaş dolsa piller için daha sağlıklı olur. 200-300mAh bile olabilir. Hatta şarj modülü ne mantıkta çalışıyor bilmiyorum ama ayrı bir röleyle pot ile bir volt belirleyip otomatik olarak şarjı devreden kesme yapabilirsin. Akü şarj devrelerinde sıklıkla kullanılıyor. Pilin ömrü daha çok artar. Tabi ilk önce şu anki durumu çözmek lazım. Sonra şu video işine yarar.
Hem belki senin de dediğin gibi 2A şarj modülü akım isteyince adaptör de yeterli gücü veremediği için böyle oluyor olabilir. 2 amperlik adaptörle nasıl olmadı ben o kısmı anlayamadım yalnız. Yine akımı düşürüp onu bir dene. Daha da olmazsa devredeki akımları ölçersin sırayla bir de öyle deneriz.
Ben de dediğiniz şeyi düşündüm çok sık elektrik kesilmeyecektir de gerekli ekipmanım yok malesef bunu yapmak için sıcak hava tabancasına ihtiyacım var. 0.5A ya düşürmek içinde 0.02Ohm 1Wlık dirence ihtiyacım olacak yaşadıgım şehirde bulması alması derken çok daha maliyetli olacak bunun yerine yukarda belirttiğim gibi adaptörü değiştirmek daha faydalı olur diye düşünüyorum.. ilginiz için teşekkür ederim :)
1.ders polariteyi probları - ve + ya dikkat et. ters gösterilen voltajı hiç sevmem.
2. sana tenezzül edip yol göstermeye çalışan arkadaşımın profil resminden anlaşıldıgı gibi deden yaşındayız. biraz saygı.
3.
senin için özel kaydettim madem meraklısın ögrenmene yardımcı olur.
4 ne zaman istersen benim kanalıma msj atarsın bildigim konularda sana yardımcı olmaya çalışırım.
gençler delikanlıdır. o yüzden bizim sizi hep bagışlamamız gerekir.
İlginiz için teşekkür ederim, ayrıca herhangibir saygısızlık yaptıgımı düşünmüyorum.
eyvallah ustam, ben artık kimseye kızmıyorum. malum pandemi herkes videodan, uzaktan eğitimle bir şeyler öğrenemiyorlar. bizim buralarda bir deyim vardır" şeyinde peynir gören kendini kaptan sanır" diye. bak arkadaş çalışmış öğrenmiş (her ne kadar eksikleri olsa da) bir şeyler yapmış. yanlız doğaçlama yapmayı kimse öğretmemiş. şimdi ben hem kalınım, hem de geç ve güç anlarım. 2 amper beslemesi gereken yere 1 amper besleme versen yer mi? şimdi ben kendim günde iki öğün yemekle yaşayabiliyorsam ve bunu bir öğüne indirirsem yaşar mıyım? yada ne kadar verimli olurum? malum altmışa merdiven dayadık. birazcıkta kartladık bundan sonra bizden böyle gençlere cacık olmaz. artık ben barış manço ustanın dediği gibi kendimi akdenize doğrayayım.
Aslında bu yaptıgım şeyin okulla da alakası yok kendim böyle bir şey yapma girişiminde bulundum. Başka bir yerde kamera sistemi var modem kapandıgında açılmıyor kameralar offline durumda kalıyordu bende böyle bir şeye giriştim. Hayatımda kimsenin yanında staj görmedim hiç elektrikle ilgilenen birinin yanında bulunmadım sadece içimden geldi öyle kendi kendime öğrenmeye çalıştım. Bu sene Bilgisayar mühendisliği tercihi yaptım, umarım bu saaten sonra da uzaktan eğitimle öğrenmem :) Adaptör seçimini de öğrenmiş olduk ben dümdüz devreyi kurmuştum hiç hesaplamamıştım, kardeş kardeş paylaşırlar akımı demiştim de öyle olmuyormuş :)

şarj devresi üzerinde 2s batarya kullanabilmeniz için köprülemeniz gereken yeri köprüledinizmi?

Ekli dosyayı görüntüle 77464
Evet kısa devre yapmıştım. ilginiz için teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Adaptörü guc kaynağınızi değiştirip farklıdır kaynakla denermisiniz? Sorun adaptorde gibi. Ya bu adaptor bir an kısa devre oldu içinde bir yerler yandi tam guc vermiyor yada normalde yetmiyor.
Şuanda sorunu çözdüm, güç kaynağıyla alakalı yukarda da belirtmiştim. Şuanda aklıma takılan soru şu lipo sarj devresi direkt olarak pillere bağlı adaptör çıkarılınca bmsnin giriş ve çıkış yerleri aynı oldugu için pillerden lipo şarj aletine tersten akım gitmeyecek mi? Piller boşta biraz beklediğinde çok az miktarda voltaj düşüyor bms çekiyor olabilir. üstünde koruması var ancak sıkıntı oluşturur mu sizce? Size de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum başından beri hep yardımcı oldunuz hiçte sıkılmadınız
 
Son düzenleme:
Bu gün teslim etmeye gittim, 5 amper adaptörü ayarladık. Yine çalışmıyor. Evdeki 2 amperde en azından pil sarj oluyor. Ne hatalı onu da anlayamıyorum. Pes ettim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,843
Mesajlar
920,919
Kullanıcılar
450,940
Son üye
ranakaraca05

Yeni konular

Geri
Üst