Serkan burda triyaklarin görevi regülasyon mu ?
Aynen üstteki şekildeki gibi Triak/Tristörlerin A1 ucunu eksi kutba bağlayan devrelere de rastlamıştım internette, mantığını anlayamamıştım ama simulatorde o da çalıştı , o tür olanlar genelde Suzuki'nin kullandığı regülatör rectifier lermiş benim attığım ise Piaggio grubunun kullandığı bir regülatör devresiymiş o markanın servis manual kılavuzundan alınmış daha doğrusu, şuan devreyi bozmak baya zor olacak benim için ama araştırıp ilgilendiğiniz için minnettarım teşekkür ederim. Zannımca amper değeri düşük olan diyotlar kullanmışım (UF5408, 3A) forumlardaki arkadaşların yorumları bu şekilde, başka diyotlarla deneyecez bakalımSanırım Thyristor leri ters bağlamışsınız, düzeltin, sonra bakalım.
Ekli dosyayı görüntüle 100092
Ekli dosyayı görüntüle 100094
Aslında çiziminiz yanlış ama devreniz doğru.Aynen üstteki şekildeki gibi Triak/Tristörlerin A1 ucunu eksi kutba bağlayan devrelere de rastlamıştım internette, mantığını anlayamamıştım ama simulatorde o da çalıştı , o tür olanlar genelde Suzuki'nin kullandığı regülatör rectifier lermiş benim attığım ise Piaggio grubunun kullandığı bir regülatör devresiymiş o markanın servis manual kılavuzundan alınmış daha doğrusu, şuan devreyi bozmak baya zor olacak benim için ama araştırıp ilgilendiğiniz için minnettarım teşekkür ederim. Zannımca amper değeri düşük olan diyotlar kullanmışım (UF5408, 3A) forumlardaki arkadaşların yorumları bu şekilde, başka diyotlarla deneyecez bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?