Devreye 3.5mm Jack Girişi Koyma

EMKsr

Üye
1754046557889.webp
Bu devreyi (
) youtube üzerinden aldım. Mikrofon ve hoparlör yerine trrs 3.5mm jack portu koyarak kablolu kulaklık ile bağlantı yapmak istiyorum. mikrofonun vcc sini sleeve kanalına bağlıcam ama hoparlörün bağlantısı nasıl olacak onu tam bilmiyorum (sesi mono olarak almayı düşünüyorum) eğer ring1 ve ring2 yi direkt kısa devre yapıp burada D10/SS pinine mi bağlamam lazım

Mikrofon ve hoparlör yerine trrs 3.5mm jack
Yani kart üzerindeki mikrofonu değil kulaklığınız üzerindeki mifrofonu kullanacaksınız.
Büyük ihtimalle mikrofonunuz Condenser tip değil, o zaman aşağıdaki şemayı uygulayabilirsiniz.

Ayrıca kart üzerindeki herhangi bir ucu diğeri ile kısa devre yapmayın.

walkie_talkie_1.webp

trrs_jack.webp

burda benim en çok kafamı karıştıran arduino üzerindeki d9 ve d10 pinleri. d9 u jack 1ve 2 ye bağlıyoruz ama d10 boşta kalıyor fakat hazır şemada ikisi birlikte bağlı o kısım neden öyle
Yani kart üzerindeki mikrofonu değil kulaklığınız üzerindeki mifrofonu kullanacaksınız.
Büyük ihtimalle mikrofonunuz Condenser tip değil, o zaman aşağıdaki şemayı uygulayabilirsiniz.

Ayrıca kart üzerindeki herhangi bir ucu diğeri ile kısa devre yapmayın.

Ekli dosyayı görüntüle 117227

Ekli dosyayı görüntüle 117228

birde daha önce böyle bir hoparlör devresi yapmıştım1754139583986.webp

sesin kulaklıklara daha iyi gitmesi için yine bu devredeki gibi gitmesi için d9 un çıkışını böyle vermem ses kalitesine önemli katkıda bulunur mu

ama d10 boşta kalıyor
Bunun sebebi:
D9 ve D10 çıkışları 180 derece faz farkı olacak şekilde progranlanmış. İkisini birleştirmeye kalkarsanız "sıfır" ses alırsınız.

Bunun sebebi hoparlölü daha yüksek seviye ile sürebilmek, yani bir ampliye ihtiyaç duymamak.

Önce bir deneyin , kulaklığınızdan az ses geliyorsa o zaman bir mini ses çıkış trafosu kullanabilirsiniz. (boyutları 1.5-2cm) Bununla çok daha yüksek ses alabilirsiniz.

walkie_talkie2.webp mini_transformer2.webp

İstediğiniz devreyi yapabilirsiniz ancak bu tür uygulamalarda pilin veya akünün uzun süre dervreyi beslemesi önemlidir.

Son düzenleme:
Bunun sebebi:
D9 ve D10 çıkışları 180 derece faz farkı olacak şekilde progranlanmış. İkisini birleştirmeye kalkarsanız "sıfır" ses alırsınız.

Bunun sebebi hoparlölü daha yüksek seviye ile sürebilmek, yani bir ampliye ihtiyaç duymamak.

Önce bir deneyin , kulaklığınızdan az ses geliyorsa o zaman bir mini ses çıkış trafosu kullanabilirsiniz. (boyutları 1.5-2cm) Bununla çok daha yüksek ses alabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 117238 Ekli dosyayı görüntüle 117239

İstediğiniz devreyi yapabilirsiniz ancak bu tür uygulamalarda pilin veya akünün uzun süre dervreyi beslemesi önemlidir.
çok teşekkür ederim çok sağolun

@AG Mehmet
https://www.snapeda.com/parts/35RAPC4BH3/Jameco Electronics/view-part/?ref=search&t=3.5mm jack port&ab_test_case=b

karta bunu koyacağım ama datasheet inde hangisinin hangi pin olduğunu anlayamadım. Biliyorsan yardımcı olur musun
Gönderdiğiniz link TRS tipi ve anahtarlı versiyonu.

Elinizdeki kulaklığın fotosunu gönderin

Siz TRRS demiştiniz yani 4 uçllu 3.5mm jack.

TRRS-Audio-Jack-Pinout.webp

https://www.snapeda.com/search/?q=trrs+jack&search-type=parts

Son düzenleme:
Bunların ikiside TRRS, o zaman TRRS dişi jack arayın.

Veya TRRS "uzatma kablosu" alın keserak kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,229
Son üye
abdullah.mungan

Yeni konular

Geri