Devreyi Açık Bıraktırma

ex8

Üye
Merhaba

Televizyonumu eski bir PC ile birleştirerek zaman zaman TV' den internete girmek ya da kanallar arası dolaşmak istiyorum.Klasik anlamda tarayıcı olarak kullanacağım.Ancak bu kullanım arasında geçişler yapmak için yerimden kalkıp arkadan fişi söküp Pc' ye bağlamakla uğraşmak istemiyorum.Bunu nasıl yapabilirim ?

[Bu arada PC' nin açık kalabilmesi için iki pin bacağının kısa devre olup üzerinden belli bir seviyede voltaj geçmesi gerekiyor.]

Aklımda IR alıcı sistemini kullanmak var.Televizyon kumandasından IR sistemle gelen "11", "OK" komutlarını değerlendirip sistemi açmak "00", "OK" komutlarını değerlendirip sistemi kapatmak istiyorum.Belirttiğim gibi PC' nin pinleri arasında sürekli olarak bir Elektrik akışı sağlamam gerekiyor.Burada on-off olarak kullanabileceğim ve 5V-2.5A değerlerine dayanabilecek önerebileceğiniz bir Transistör var mı? Yoksa daha farklı bir devre kullanmam gerekir?
[IR sinyalini denetleyecek bir mikroişlemci olacak!]

Daha basit şekilde mikroişlemci kullanmadan kumandadan kontrol edilen 5V-2.5A ile bu PC' yi nasıl açıp kapatabilirim?

Bu projede TIP31C veya BD241 transistörleri 5V-2.5A ya uzun süre dayanabilir mi ?

Ben yeni bir kumanda yapmak istemiyorum elimde olan televizyon kumandasını kullanacağım ve şuanda hazırladığım demo sistemle istediğimi çalıştırabiliyorum.

Sorularımın cevaplarını neredeyse verdim son olarak sormak istediğim 5V-2.5A dayanacak 1 transistör.

Bu tür sorulara yanıt vermek hem soruyu soran kişi için hem de yanıtlayan kişi için hiçte doğru olmaz ama sadece 5 volta ve 2.5 ampere dayanıp dayanmayacağını soruyorsan kitapçığında 3 ampere kadar dayandığını yazdığını göreceksin (bd241 diye aratırsan bir çok pdf bulursun). Baktın transistor çok ısınıyor bir soğutucu eklersin. Basit cevap budur ama Elektronik bu kadar basit değildir.

Aslında yapmak istediğim basitçe fiziksel tuşun yaptığı on-off hareketi elektronik olarak yapmak istiyorum.Aklıma bu iş için basitçe transistör geldi ama uzun süre çalışabileceğini düşünmüyorum.Aslına bakarsanız kısaca Elektrik sinyali ile on-off yapabileceğim devre arıyorum devre şartlarıda 5V-2.5A

Minyatür röleleri neden düşünmüyorsun? 120-160mA akım çeker ve 5V tur, ısınma derdi de olmaz.

Röleyi önce 220V' ta sonra çıktıyı adaptöre, adaptörüde karta bağlamak istemiyorum[PC normal bir pc değil]. Arada çok fazla bağlantı elemanı olacak buyüzden hoş gözükeceğini düşünmüyorum. Temiz durmalı ve taşınabilir ürün gibi olmalı bu yüzden hazırlayacağım kutunun içine transistör yerleştirmek istiyorum.Tabii tavsiyelerinize göre de ek yapmadan içine karmaşık bir devrede kurulabilir.

220V nereden çıktı? 5V'luk röleden bahsettim ben transistoru bağlayacağın bacaklara röleyi direk bağlayacaksın. Yok eğer sürücü akımın (ki sen 2.5A den bahsetmiştin) 120mA'den küçükse o zaman rölenin önüne daha düşük güçlü (akımlı) transistör koy sürücü akımını 5-10mA'e kadar düşürebilirsin.

Röle dediğinizde benim aklım 220VAC denetlemeye gitti halbuki dediğiniz gibi kimileri 30VDC anahtarlamasıda yapabiliyor 10A' ya kadar.
Dediğiniz gibi çok daha mantıklı bir yöntem, ısınma derdi sıkıntı çıkartacak mı? derdi de yok.

Elimde 4' lü röle var daha ufakları varmı diye internette bir arayayım.

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…