devrim arabaları

mukarem

Üye
Katılım
8 Eki 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
40
bir şeyi çok merak ediyorum bütün araba firmaları her sene ayrı bir model araba yaparken biz neden hala bir otomobil yapamıyoruz. sorun kimde iş adamlarında mı devlette mi yoksa mühendislerimizde mi? yani neden hala devrim arabalarının 2009 modelini yapamıyoruz:confused::confused:
 
herşey piyasaya bağlı üretilen arabaların satılmasını sağlayan pazar koşulları çok önemli. vatandaş cebinden 10 bin TL çıkararak yerli araba almaktansa ithal araba almayı tercih eder. elbette Türkiye'de üretilen arabalar vardır ancak gerek donanım konusunda gerekse pazar anlayışından dolayı pek ilgi görmemektedir.
karalamak, rencine etmek gibi olmasın Türkiyede üretilen arabaların teknik donanım konusunda yetersiz olması gözden kaçmaz bir gerçek.özellikle Türk üretimi arabaları kullananların internet üzerinde yeterli şikayetlerini okuyabilirsiniz. işte bu ve benzeri sebeplerden dolayı alınacak arabanın üretim yeri çok büyük önem taşır. Nasıl bugün gelişmiş ülkelerde üretilen bir elektrik veyahut elektronik donanımı yerli donanıma tercih ediyorsak araba alma konusundada aynı kriterler geçerli olur. işte bu yüzden yapımcı firma üreteceği arabanın piyasa koşullarından dolayı riske girmeyi tercih etmiyor. sermayesi yeterli olan işadamları ise sermayesini yurt dışı kökenli arabaların arabaların Türkiye'de üretimi için gerekli mali desteği sağlamakla yetiniyor.
 
sadece otomativ olarak değil malesef birçok sektörde dışa bağımlıyız.Bilim çalışmalarına destek yetersiz olduğundan bilim adamları kendinelerine imkan sağlayan ülkelerde çalışmalarını yapmakta.
 
ama benim kasteddiğim 100% yerli araba yani motorundan tut direksiyonuna kadar türk patentli olmalı. yabancı patentli türkiyede üretilen arabaları demiyorum.
 
sunu da unutmayalım türkiyede o kadar cok yabancı araba fabrikaları ve yan sanayi firmalrı var ki bu saatten sonra %100 yerli araba fabrikasının acılacagını hiç zannetmem çünkü diğerleri buna izin vermez ki bencede yabancılar türkiyede otomobil fabrikası acacakları zaman bu sartı koyuyorlardır.
 
Yerli arabaların tercih edilmediğini şikayetler olduğunu okudum forumda ve güldüm.devrimden başka yerli araba yapmadık ki???bu millete doğan şahin murat124 gibi italyanın 1970lerdeki otomobillerini türk isimleri takıp koç'un pazarlamasıyla 2005 yılına kadar üretip üretip değerlerinin çok üzerinde eski ve verimsiz teknoloji artıklarını bu millete yerli malı parçası ucuz vs gibi noktları yakalayarak kakaladılar.halende kakalıyorlar bu dobloları,cangoları siena palioları.......herifler burada eski üretim tezgahlarını kurup para kazanmaya devam ediyorlar...bize araba ürettirmediler..tüm paramız dışarı.....bizim millette saf... Askerimizi öldüren,ekmeğimizi çalan bu şerefsizlerin arabalarına tüm varımızı yoğumuzu verip biniyoruz...en azından japon arabalarına para versek içim yanmaz
 
içinde bulunduğumuz durum gerçekten çok kötü teknoloji olarak çağın ne kadar gerisinde olduğumuzun bir kanıtı
 
Çağın ne kadar gerisinde olduğumuzu anlamak isteyenler,isviçre yapımı makinalara bakabilirler.Çıldırmamak elde değil.Okulda görmedik,yıllardır makina bakımı ağırlıklı çalışıyorum.Hala teknolojilerini tamir etmeyi beceremiyorum.Ve aynı zamanda,özellikle isviçre yapımı makinalarda,sağlamlık,kalite ve emniyeti hala yakalayamadık.30-40 yıl önce yaptıkları makinalar,bizim şimdiki makinalarımızdan daha sağlam ve fonksiyonel.
 
bu ülkede bırak normal arabayı istense uçan otomobil bile yapılır.nasılki bir zaman 7 düel üzerimize geldiyse şimdide pek farklı değil.dış güçler izin verse bu sefer içerden karşı koyanlar çıkacaktır.araba sektörü çok büyük ve rekabetçi bir sektör.ama busektörün devi amerika tahtı japonlara kaptırdı.bakalım bizimkiler belki kafayı çalıştırıp bir kıriz arabası yaparlar inşallah...
 
Arkadaslar unutulmamalıkın DEVRIM otomobıllerı tamamen turk muhendısler ve turk ıscıler tarafından cok kısa bır surede yapılmıstır.Sadece 3 adet uretılmıstır.1 tanesı Eskısehır lokomotif fabrıkasında sergılenmektedır.Arac sapa saglam bır sekıldede calısmaktadır.Arabanın uretılmemesının tek nedenı devletımızdır bence.Her yıl mılyonlarca aracı yurt dısından alıyoruz Turkıyede uretılen araclarında hepsı yabancı marka araclardır ve bız sadece uretımını yapıyoruz karı tamamen yabancı fırmaların.Unutmayınkı su an İran ve Surıye bıle kendı arabalarını uretıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,076
Mesajlar
923,048
Kullanıcılar
451,362
Son üye
alp2234

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst