Dimmer Sistemi Tasarruf Sağlar mı ?

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
tabiki de belli güç değerindeki bir lambaya daha az gerilim göndererek sarfiyatı azaltırsınız..gelişen güç elektroniği devreleri sayesinde de eskisi gibi direnç değil de bu işi tyristör yardımıyla gerçekleştirmeniz kumanda devresinde de kayda değer bir verim almanızı sağlayacaktır..eskiden olsa potansiyometreler üzerinde yapılan sistemlerde yeteri kadar bir verim gerçekleşmiyordu..

demek istediğim şudur ki; aydınlanmayı dimmerler ile kumanda etmeniz size her zaman belli bir miktar tasarruf ve elektrik faturanızın az gelmesini sağlayacaktır..

ama bence en iyi tasarrufu tasarruf ampul kullanarak sağlaya bilirsiniz. 11w bir ampülden 60w ışık gücü elde edebilirsiniz.
 
kadaşlar dimmerler voltajı dusürürler dolayısıyla gerilim düşünce akım artar ve tasarruf sağlamaz aksine daha fazla çeker



Hiç bilginiz olmadığı konuda yorum yapmayınız konu hakkında bilgisi olmayan diğer üyelerinde aklını karıştırmayınız. Yanlış bilgi veriyorsunuz.

Etiketi 220V 60W olan bir ampul;
P=UxI
I=60/220
I=0,27A (220V şebekede 0,27A akım çeker.)

Bu ampulün empedansı;
I=U/Z
Z=220/0,27
Z=806,66 ohm'dur.

Bu ampule 110V alternatif gerilim uygularsanız;
I=U/Z
I=110/806,66
I=0,13A (Aynı ampul 110V şebekede 0,13A akım çeker.)

Bu durumda ampulün gücü;
P=UxI
P=110x0,13

P=15W (220V 60W ampul 110v şebekede 15W güç değerindedir.)
sevgili arkadasım bu gibi polemiklere pek girmem ama sen beni taşlıyorsun 2 sene ye yakın fasonolarak dimmer imalatı yaptım senin formulün teoride doğüru olabilir fakat eline bir ampermetre al ve ölç sonuçu göreçeksin...
...
 

sevgili arkadasım bu gibi polemiklere pek girmem ama sen beni taşlıyorsun 2 sene ye yakın fasonolarak dimmer imalatı yaptım senin formulün teoride doğüru olabilir fakat eline bir ampermetre al ve ölç sonuçu göreçeksin...
 
Ben bir mekanik sayacın çıkışına
fan ve anpül bağladım. Dimerle kıstığımda
sayaç yavaş döndü. Ama sonradan öğrendiğim
kadarıyla bazı dimerler tasarruf yapıyor bazıları
yapmıyormuş. Bunu deneme imkanım olmadı o yüzden
emin değilim.
 
Dimmer tasarruf sağlar.Gereksiz bir ayrıntı ama akım hesabı yaparken ampulu sabit direnç kabul etmek doğru değildir. Direnç sıcaklıkla değişir, ampulun farklı gerilimlerde verdiği ısı çok farklı olacağından direnci sabit değildir.(Standart ısıtma rezistanslarının direnç değişimi ampule nazaran daha azdır onların direnci sabit kabul edilebilir.)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…