dinamik frenleme voltajı nasıl hesaplanıyor

Allah ikinizden de razı olsun arkadaşlar ne deyim yarama merhem oldunuz.. ))))ü
Benim de yardım edebileceğim hususlar olacaktır yardımcı olmaktan zevk alırım..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ancak anlamadığım nokta formül içinde geçen yıldız da 1,5 kat üçgende 2 kat değerler sabit değerler mi? değilse neye göre belirleniyor? Şimdiden teşekkür ederim.
 
3 fazlı 220/380 v. yıldız-üçgen 2 kW Cosφ=0.9, 1485 d/d değerleri verilen bir asenkron moturun, start butonu ile çalışmaya başlayacak, stop butonu ile istenirse normal, istenirse dinamik frenleme ile durdurulabilecektir. Frenleme sistemi belirli bir süre sonra devreden çıkacaktır. gerekli kumanda ve güç devresini çiziniz. bu moturun stator bir faz omik direnci 2 Ω olduğuna göre dinamik frenleme için kullanılacak trafo gerilimini ve gücünü hesaplayınız?

arkadaşlar bu soruyu çözebilirmisiniz?
 
PEKİ MOTORDA BİZİM ÖLÇÜ ALETİYLE ÖLÇEREK BULDUĞUMUZ VE FORMÜLDE KULLANDIĞIMIZ SEMBOL NEDİR? YANİ Uda= 2 x Ida x Rf BU FORMÜLDE HANGİSİNİ BULURKEN ÖLÇÜM YAPMALIYIZ VE HANGİ UÇLARA ÖLÇÜM YAPMALIYIZ ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…