dinamik frenleme voltajı nasıl hesaplanıyor

Allah ikinizden de razı olsun arkadaşlar ne deyim yarama merhem oldunuz.. :)))))ü
Benim de yardım edebileceğim hususlar olacaktır yardımcı olmaktan zevk alırım..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ancak anlamadığım nokta formül içinde geçen yıldız da 1,5 kat üçgende 2 kat değerler sabit değerler mi? değilse neye göre belirleniyor? Şimdiden teşekkür ederim.
 
3 fazlı 220/380 v. yıldız-üçgen 2 kW Cosφ=0.9, 1485 d/d değerleri verilen bir asenkron moturun, start butonu ile çalışmaya başlayacak, stop butonu ile istenirse normal, istenirse dinamik frenleme ile durdurulabilecektir. Frenleme sistemi belirli bir süre sonra devreden çıkacaktır. gerekli kumanda ve güç devresini çiziniz. bu moturun stator bir faz omik direnci 2 Ω olduğuna göre dinamik frenleme için kullanılacak trafo gerilimini ve gücünü hesaplayınız?

arkadaşlar bu soruyu çözebilirmisiniz?
 
PEKİ MOTORDA BİZİM ÖLÇÜ ALETİYLE ÖLÇEREK BULDUĞUMUZ VE FORMÜLDE KULLANDIĞIMIZ SEMBOL NEDİR? YANİ Uda= 2 x Ida x Rf BU FORMÜLDE HANGİSİNİ BULURKEN ÖLÇÜM YAPMALIYIZ VE HANGİ UÇLARA ÖLÇÜM YAPMALIYIZ ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,872
Mesajlar
921,188
Kullanıcılar
450,994
Son üye
cma763

Yeni konular

Geri
Üst