Basit bir dinamik mikrofonu bu gibi basit devrelerle çalıştıramazsınız.
Dinamik mikrofonların karakteristik empedansı 200-600 ohm gibidir. Bu denli düşük bir direnci basit bir transistör girişine bağladığınızda önce o transistörün girişinin kısa devre gibi davranacağını bilmelisiniz.
Teknik olarak giriş kısa devre olmasa da, esasen transistör giriş direncine göre bir nevi kısa devre gibidir. Üstelik devrenin çıkışı da normal değildir.
Bir dinamik mikrofon en ilkel ekipmanlardan olsa da, bazen bu gibi ilkel ekipmanlar bazı ilkel ekipmanlarla mükemmel uyumlu çalışabilmektedir.
En ideal ilkel ekipman ise bir transformatördür. Yani bildiğimiz trafo.
Ne yazık ki mikrofonlar için üretilmiş trafolar oldukça pahalı ve bulunması zordur.
https://www.jensen-transformers.com/wp-content/uploads/2014/08/jt-13k7-a.pdf
Fiyatı 101$ imiş.
Bence normal.
https://www.cs1.net/products/jensen_transformers/JT-13K7-ATB.htm
Bu trafonun girişine dinamik mikrofon bağlanır ve çıkışı PC mikrofon girişine irtibatlanırsa Oldukça düşük gürültü ile 13db den fazla kazanç elde edilebilir.
Elbette bu gibi ürünler pahalıdır. Ancak acemi birisinin benzer şekilde başka bir uygulama yapabilmesi de mümkündür.
https://www.perpaotomasyon.com/urun/2va-2x6vac-acik-tip-trafo
Dönüştürme oranı doğrultusunca 10 katı kazanç ile tercih edilirse, 20db kazanç olacaktır ki oldukça yüksek demektir. Bunun için de trafonun 110V girişli 12V çıkışlı olanından temin etmek gerekmektedir.
12V sargısına doğrudan dinamik mikrofon bağlanırsa 110V sargısından alınacak kazanç 20db ye yakın olacaktır. 110V sargısının empedansı yüksek olduğu için de PC mikrofon girişine uyumlu demektir. Sadece araya bir adet 1uF kaliteli kondansatör bağlanması yeterlidir.