Direnç hesabı

Arkadaşlar merhaba 240 MA ayarlı Akım kaynağı Lazım.24 volt kaynağa 1 kohm lük potansiyometre bağlarsam olurmu.yada Hesabı nasıl Yaparım.

Size sadece devreye ne baglarsqniz baglayin 240 mq den fazla akim akmayacak bir devremi lazim. Yoksa bir pot ile cevirdikce akim deg3ri degisecek mi?

Bu is sadece potansiyometre ile olmaz. Transistor ve referans voltaji olmali en basiti

Size sadece devreye ne baglarsqniz baglayin 240 mq den fazla akim akmayacak bir devremi lazim. Yoksa bir pot ile cevirdikce akim deg3ri degisecek mi?

Bu is sadece potansiyometre ile olmaz. Transistor ve referans voltaji olmali en basiti
Bana sadece potansiyometreyi çevirdikçe artmasını yada azalmasını istiyorum

Yuk olarak ne kullanacaksiniz? Ve amac nedir detay verirmisiniz? Bir bobin mi bir motor mu bir lamba mi biir rezistans mi?

Bu alicinin illa olmazsa olmazi 240 ma i asmamasimi lazim. Bu deger ust limitmidir? Aliciya uygulanacak geriliim onemlimi? Nihayetinde gececek akimi ayarlayabilmemiz icin devre tuk uzerine uyguladigimiz voltaji degistirecek. Ancak bu sekilde sabit akimi saglayabiliriz.

Bununla bir converteri kontrol edeceğim yani oransal vana gibi düşünebilirsiniz 0-200 MA üst limit,ben 100 MA de vanayı %50 ,200ma %100 acacam.arada bir converter olacak ve girişi 200 MA üst limit 'çıkışında converter pwm ile vanayı kontrol edecek

Selam ,

LM317 voltaj regüle entegresi aynı zamanda sabit akım kaynağı olarak kullanılabilir. Akım limitini 250 ma için 5 ohm dirençle seri bağlanırsa 250 ma akımı sabitler. Ucunu kısa devre bile etseniz 250 ma i aşamaz.

Vana v.s. otomasyon kontrol sistemlerinde bu standartı hiç rastlamadım.

0 - 10 volt
4 - 20 ma
0 - 20 ma

gibi standartları gördüm ama 0 - 200 ma hiç duymadım. Nasıl bir cihazdır bu model belirtirmisiniz? İnceleyelim.

Devrede gordugunuz uzere 100 ohm potansiyomatre var. Bu pot sayesine ayar saglaniyor. Devreyi kurmadan once bir projeboard uzerinde denemenizi oneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…