Dishcharge temp'in yükselmesi ( High dishcharge temp fault )

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
14,160
Puanları
4,156
Yaş
44
Konum
Antalya
Servis hizmeti verdiğim bir cihazda yukarıda gördüğünüz "high dishcharge temp" arızası alıyoruz. Kule kondenser devresi giriş çıkış sıcaklığımız 30 - 32 derece Kondenser basıncımız 733 kpa. Dishcharge süperheat normal şartlarda 15 - 20 derecelerde gezmesi gerekirken 45 derecelere çıkıyor. Kompresör basma sıcaklığımız normal şartlarda 45 - 50 derecelerde gezmesi gerekirken 74 derecelere çıkıyor. Sonucunda yukarıdaki arıza durumu gelişiyor.

Cihaz R134a gaz ile çalışıyor ve yaklaşık etiket değerinde 400 - 420 kg şarjlı. Eksik şarj yada fazla şarj mevcut değil.

Bu arıza için fikrinizi alabilir miyim?
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sensor 200 - 400 dolar civarinda. Degisimini ongorsem bile arkasinda basincli gaz var. 400 - 500 kg kadar. Vanada yok. Mecbur gazi biryerlere toplamam lazim. En az 2 gunluk iscilik var. Split klima gibi once boruyu kapat 30 saniye sonra kalin boru islem tamam degil.
 
Öncelikle hakim olmadığım bir konuda yorum yaptığımı belirteyim abi, yazdıklarım hatalı hatta komik bile olabilir :)

Bildiğim kadarı ile kule kondenser'in soğutma yapması gerekiyor, ısı transferine engel bir neden var mı? ( Fan arızası, mekanik arıza, soğutma kanallarında tıkanıklık)

Harici bir sıcaklık ölçü aleti ile sıcaklık ölçümü yaptınmı abi ? En azından mevcut sensörün doğru ölçüm yapıp yapmadığını kesinleştirir.

Sistemde olası bir tıkanıklık belki basıncın, dolayısı ile sıcaklığın artmasına sebep olabilir.
 
Kondenser kule devresi sicakligi ve kondenser saturasyon sicakligi arasinda fark yuksek olsa idi isi transferi yapamiyor diyebilirdik ancak burda 1.5 - 2 derece civarlarinda. Bu deger sorunun kondenserden kaynaklanmadigi dusuncesini kuvvwtlendiriyor.

Cihaz yaninda olmadigim icin su an sensor hatasimi yoksa degilmi gercekte olcemiyorum persembe cuma cihaz basina gidip olcecegim.

Sistem tikanikligi degilde su suphem var.

Su aralar mevsim gecisi ve chiller calistirmak istemiyorlar. Malum enerji harciyor. Cihazimiz 1250 kW sogutma kapasitesinde. Soyle dusunun koskoca bir tiriniz var ama dorsesi bos. Sizde 1. Vitese takip uzun yol yapmaya calisiyorsunuz sonucta ne olacaktir mptorunuz elbette hararet yapacaktir.

Tahmin ediyorum cihaza yuk veremedikleri icin cihaz dusuk kapasiteye cekiyor kendini ama kompresoru sogutmaya yetisemiyor.

Simdilik en iyi tezim bu. Gidince gorecegiz elde hicbir tez olmadan gitmektense bir beyin firtinasi yapmak istedim.

Saygilar ..
 
Cihaz cok eski ve bakimsiz ise bu drayer taş filitre tikanik falan da olabilir belki. Attım tutarsa artik :D
 
Cihaz 2010 da start up islemleri yapildi 6 yasinda ve likit hattinda dryer bulunmuyor. Kondenser cikisindan sonra kose vana var daha sonra orifiz vanadan (motorlu vana) gecip evaporatore geciyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,099
Mesajlar
923,223
Kullanıcılar
451,409
Son üye
Yelif8885

Yeni konular

Geri
Üst