dogru akım sigorta seçimi

Ben de tahmin ettim. Yine de sizin gibi mühendis arkadaşların dilinden duymak istedim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayenizde birçok teknik bilgiyi öğreniyoruz. Teşekkür ederim ederim Saygıdeğer Mühendis abiler.
 
Son düzenleme:
Sanırım konutlardan değil ; harici aydınlatmadan bahsediyor


Buradaki tabloyu incelediğimizde harici bir aydınlatmadan değil evlerde, iş yerlerinde her yerde kullanılabilecek lambalardan bahsediliyor diye anlıyorum.

Sigorta Tipinin C ve B olması konusuna gelince tridonic markasının elektronik balast için aşağıdaki tablosuna bakalım.



Elektronik balastlı devrede sigorta olarak hem C tipi hemde B tipi kullanılabiliyor. Burada belirleyici olan C tipine ve B tipine bağlanacak olan balastın sayısı. Yukarıdaki tabloya göre, mesela;

2x18 elektronik balastlı aydınlatmanın olduğu linyede C tipi 16 A sigorta kullanılırsa 60 Lamba, B Tipi kullanılırsa 30 Lamba bağlanabilir. sonucu çıkmaktadır.

Diğer durum evlerdeki lamba sayıları bu kadar olmadığından B Tipi kullanmak uygun olacaktır.
 
Peki bizim soylediğimizden farklı bir mana mı çıktı senin anlattıklarından sonra ?
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…