Öğretmen27
Profesyonel Üye
Ben de tahmin ettim. Yine de sizin gibi mühendis arkadaşların dilinden duymak istedim.
Ben de tahmin ettim. Yine de sizin gibi mühendis arkadaşların dilinden duymak istedim.
Her tekniker senin gibi canavar olsa keşke ; ben çok az gördüm böyle zehir gibi tekniker.Biz gibi teknikerlerden duysan olmayacaktı demek hocam.. Alacağın olsun vereceğin olmasın canım hocam
Ayıp ettin Serkan ustam. Senin yerin başımın üstü.Biz gibi teknikerlerden duysan olmayacaktı demek hocam.. Alacağın olsun vereceğin olmasın canım hocam
Her tekniker senin gibi canavar olsa keşke ; ben çok az gördüm böyle zehir gibi tekniker.
Ayıp ettin Serkan ustam. Senin yerin başımın üstü.
Sanırım konutlardan değil ; harici aydınlatmadan bahsediyor
Peki bizim soylediğimizden farklı bir mana mı çıktı senin anlattıklarından sonra ?Ekli dosyayı görüntüle 29981
Buradaki tabloyu incelediğimizde harici bir aydınlatmadan değil evlerde, iş yerlerinde her yerde kullanılabilecek lambalardan bahsediliyor diye anlıyorum.
Sigorta Tipinin C ve B olması konusuna gelince tridonic markasının elektronik balast için aşağıdaki tablosuna bakalım.
Ekli dosyayı görüntüle 29982
Elektronik balastlı devrede sigorta olarak hem C tipi hemde B tipi kullanılabiliyor. Burada belirleyici olan C tipine ve B tipine bağlanacak olan balastın sayısı. Yukarıdaki tabloya göre, mesela;
2x18 elektronik balastlı aydınlatmanın olduğu linyede C tipi 16 A sigorta kullanılırsa 60 Lamba, B Tipi kullanılırsa 30 Lamba bağlanabilir. sonucu çıkmaktadır.
Diğer durum evlerdeki lamba sayıları bu kadar olmadığından B Tipi kullanmak uygun olacaktır.