dogru akım sigorta seçimi

Ben de tahmin ettim. Yine de sizin gibi mühendis arkadaşların dilinden duymak istedim.:p

Sayenizde birçok teknik bilgiyi öğreniyoruz. Teşekkür ederim ederim Saygıdeğer Mühendis abiler.

Hakan abi bugün yıkmışsın tramvay boyunda benzinliği ; tv ye haber olmuşsunuz :)

Her tekniker senin gibi canavar olsa keşke ; ben çok az gördüm böyle zehir gibi tekniker.

Kendi çapımızda uğraşıyoruz okumayı çok severim.

Ayıp ettin Serkan ustam. Senin yerin başımın üstü.:p

Allah razı olsun hocam sizinde başım üstünde yeriniz var. Ne güzel çiçekler yetiştiriyorsunuz.

Not imzama çırak mühendis filanmı yazsam napsam :) :)

Son düzenleme:
Sanırım konutlardan değil ; harici aydınlatmadan bahsediyor

Sigorta Tipi Seçimi.png

Buradaki tabloyu incelediğimizde harici bir aydınlatmadan değil evlerde, iş yerlerinde her yerde kullanılabilecek lambalardan bahsediliyor diye anlıyorum.

Sigorta Tipinin C ve B olması konusuna gelince tridonic markasının elektronik balast için aşağıdaki tablosuna bakalım.

Elektronik Balast Devresinde Sigorta Değerleri.png

Elektronik balastlı devrede sigorta olarak hem C tipi hemde B tipi kullanılabiliyor. Burada belirleyici olan C tipine ve B tipine bağlanacak olan balastın sayısı. Yukarıdaki tabloya göre, mesela;

2x18 elektronik balastlı aydınlatmanın olduğu linyede C tipi 16 A sigorta kullanılırsa 60 Lamba, B Tipi kullanılırsa 30 Lamba bağlanabilir. sonucu çıkmaktadır.

Diğer durum evlerdeki lamba sayıları bu kadar olmadığından B Tipi kullanmak uygun olacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 29981
Buradaki tabloyu incelediğimizde harici bir aydınlatmadan değil evlerde, iş yerlerinde her yerde kullanılabilecek lambalardan bahsediliyor diye anlıyorum.

Sigorta Tipinin C ve B olması konusuna gelince tridonic markasının elektronik balast için aşağıdaki tablosuna bakalım.

Ekli dosyayı görüntüle 29982

Elektronik balastlı devrede sigorta olarak hem C tipi hemde B tipi kullanılabiliyor. Burada belirleyici olan C tipine ve B tipine bağlanacak olan balastın sayısı. Yukarıdaki tabloya göre, mesela;

2x18 elektronik balastlı aydınlatmanın olduğu linyede C tipi 16 A sigorta kullanılırsa 60 Lamba, B Tipi kullanılırsa 30 Lamba bağlanabilir. sonucu çıkmaktadır.

Diğer durum evlerdeki lamba sayıları bu kadar olmadığından B Tipi kullanmak uygun olacaktır.
Peki bizim soylediğimizden farklı bir mana mı çıktı senin anlattıklarından sonra ?

Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,110
Kullanıcılar
453,168
Son üye
Veysel22

Yeni konular

Geri