dolap motoru komprosör yapımı

Sayın neco. ben bu komprosörü koyun şişirmek için kullanıcam. Buzdolopçıların böyle yaptığını çok gördüm ve yapıyorlar. sen söyle nasıl bağlanacak
Koyun şişirmek için hava üfleyen kısıma yeteri kadar uzunlukta hortum bağlayarak çok rahat kullanabilirsin, ama dikkat etilk başlarda motor biraz yag atar koyuna bağlamadan önce biraz boş çalıştır, Elektrik kısmına gelince bende bugun yeni sökülmüş bir motoru fişe taktım çalışmadı L le 1 arasına köprü attım çalıştı çünkü L ile 1 arasında dolabın termostatı takılı oluyor o söküldüğü için ya köprü atacaksın yada L deki kabloyu 1 e takacaksın kolay gelsin

termiğin görevini biliyorsunuz heralde ? motoru zorladıgınızda termik atar. arkadaş termikten bahsetmiyor galiba.

Koyun şişirmek için hava üfleyen kısıma yeteri kadar uzunlukta hortum bağlayarak çok rahat kullanabilirsin, ama dikkat etilk başlarda motor biraz yag atar koyuna bağlamadan önce biraz boş çalıştır, Elektrik kısmına gelince bende bugun yeni sökülmüş bir motoru fişe taktım çalışmadı L le 1 arasına köprü attım çalıştı çünkü L ile 1 arasında dolabın termostatı takılı oluyor o söküldüğü için ya köprü atacaksın yada L deki kabloyu 1 e takacaksın kolay gelsin
Helal olsun newstar.. yaptım oldu.. çok teşekkür ederim. Yalnız bir sorum daha olacak sana.. Bu motorun daha sağlıklı çalışması için kondansitör ile çalıştırsak daha iyi olmaz mı

Newstar son sorumu görmedini galiba.. Dedimki kondansitör ile çalıştırsak daha iyi olmaz mı

Merak etme bu şekilde çok sağlıklı sanki dolabın içindeki gibi çalışıyor zaten 20 25 yıl dayanan motorlar var ve aşırı ısınmalara karşı termik var sonra yandı deme soğuyana kadar bekle kondansatör takma yakarsın bu motor 220 kondansatör 380 lerde olur kalkışı kolaylamak için

Merak etme bu şekilde çok sağlıklı sanki dolabın içindeki gibi çalışıyor zaten 20 25 yıl dayanan motorlar var ve aşırı ısınmalara karşı termik var sonra yandı deme soğuyana kadar bekle kondansatör takma yakarsın bu motor 220 kondansatör 380 lerde olur kalkışı kolaylamak için
No frost dolap motorları kondansitör ile çalışıyordu hatırladığım kadarıyla. Demekki o 380 v çalışıyor. teşekkür ederim nevstar...

hiç no frost motor elime geçmedi :)

geçerse sen onu yaparsın newstra

arkadaşım buzdolabı motoru yapısını bilmiyosun heralde ? gerçi benimde pek bildigim sayılamaz. yanlız motorun içinde ana sargı ve yardımcı sargılar var Elektrik ilk önce yardımcı sargıya daha sonra ana sargıya gelir. zaten yardımcı sargının görevi motoru aniden yüklememek.. https://i.kontrolkalemi.com/4/tekkapi.jpg linktede var bunun dışında motoru direkt çalıstırmak zarar verir diye düşünüyorum.

kondansatör takma yakarsın bu motor 220 kondansatör 380 lerde olur kalkışı kolaylamak için

benim evde bıçağı bilemeye kullandıgım motordada kondansatör var ve yardımcı sargı var yani evimde 380volt mu var ?

Hatam olduysa affola :(

Forum istatistikleri

Konular
129,735
Kullanıcılar
452,457
Son üye
powerotomasyon.net

Yeni konular

Geri