Dostum merhabalar... Kartı görebildiğim kadarı ile önerilerde bulunacağım.
Voltaj düşük arızası verebilmesi için voltajı sabit bir voltaj ile karşılaştırması gerekir. Buna referans kontrolü diyoruz. Kartınızda 2 adet potansiyometre var. Referans verebilecek bu noktalardır. Potansiyometrelerin ohm değerlerini kontrol etmenizi öneriyorum. Daha sonra trafo çıkış voltajını ac olarak ölçün ardından D6 - D7 - D8 - D9 diyotları ile doğrultucu yapılmış. Çıkış voltajını dc olarak ölçün sonrasındaki U2 regüle entegresinin çıkış voltajını ölçün.. Etiket değeri dediğinize göre 7805 5 volt entegresi.. çıkış ucunda 4,95 volt ve 5.05 volt arasında görüyorsanız normaldir.
Ayrıca devrenin görüntüsünden takip edemiyorum ama % 90 tahmin ediyorum voltajı okuyup düşük arızası verebilecek nokta trafonun giriş kıdmında yani trafoya 220 voltun girdiği kısımda küçük bir devre var. Alttan devreyi takip edemiyorum ama orada bulunan diodlar ve dirençlerle voltajı okuyup devrenin solunda bulunan 4 bacaklı bir optokuplör var. onunla devreye geri besleme vererek arızayı verdiriyor olabilir. Kontrol etmenizi öneririm.
Devreyi detaylı inceledikten sonra bu voltaj kontrol özelliği size sıkıntı çıkartıyor derseniz bu optokuplör kısmında modifiye edilerek voltaj kontrolü devredışı bırakılabilir. Ama dediğim gibi devre detaylı incelenmeli..
Umarım verdiğim yönergeler yardımcı olabilir.
Kolay gelsin iyi çalışmalar..