Duvarın İçindeki Demir Delinir mi?

İyi günler. Duvarımın içinde çok sık demir var, kolon özelliği taşıyan bir duvar değil.

Bu demiri üst seviye bir darbeli matkap ile delebilir miyim? Beton ucu mu kullanmalı demir ucu mu?

güzel insan, genç adam, hilti sordun, şimdi uçları soruyorsun, senin şu yakışıklı duvarın, bir kaç yönden fotosunu bir paylaşsana. nasıl bir duvarmış merak ettik. bir de neden bu duvar amcaya delik açmak istiyorsun? sana ne kötülüğü dokundu?

Bu söylediğiniz de mümkün değil. Demir fiyatlarının uçtuğu bir piyasa da laf olsun diye mi kullanmışlar .

15 yıllık bina. Dikey ve yatay çizgileri hesap ederek 14 delik delindi 13'ünde demire rastlandı.

güzel insan, genç adam, hilti sordun, şimdi uçları soruyorsun, senin şu yakışıklı duvarın, bir kaç yönden fotosunu bir paylaşsana. nasıl bir duvarmış merak ettik. bir de neden bu duvar amcaya delik açmak istiyorsun? sana ne kötülüğü dokundu?

3D yazıcımın filament topları için bir raf yapıyorum.

Şu önceki konuda linkini attığım DeWALT'ı aldım bu gün geldi. Onun darbeli modu ile demiri delebildim ki delmeden önce açmıştım konuyu son bir bilgi alabilmek için. Ancak delebildiğim için gerek kalmadı, yine de teşekkür ederim.

Duvar delmek için elmas uçlu matkap ucu kullandığınız varsayıyorum. Aynı uç ile matkap'ı darbesiz mod'da alarak delebilirsiniz eğer mevcut ucu darbeli mod'da demiri delmek için zorladıysanız yeni bir matkap ucu alıp onunla darbesiz mod'da deneyin.

Tekrar merhaba @Hamza Ensar Sağlam
Bahsi geçen raf projesi montajı için gerekli ölçme ve araştırma çalışmaları yapılsaydı belki o kadar demire denk gelme ihtimali olmazdı.
İlla demirlerin delinmesi gerekiyorsa kaç mm çapında Delinecek.
İnşaat demirini delmek için hss metal delme ucu kullanın ve yağlayarak delme işlemi yapın ucu yakmayın.
Beton delme ucuyla demir delinmez DeWalt a yazık etmeyin

Duvar delmek için elmas uçlu matkap ucu kullandığınız varsayıyorum. Aynı uç ile matkap'ı darbesiz mod'da alarak delebilirsiniz eğer mevcut ucu darbeli mod'da demiri delmek için zorladıysanız yeni bir matkap ucu alıp onunla darbesiz mod'da deneyin.
Tekrar merhaba @Hamza Ensar Sağlam
Bahsi geçen raf projesi montajı için gerekli ölçme ve araştırma çalışmaları yapılsaydı belki o kadar demire denk gelme ihtimali olmazdı.
İlla demirlerin delinmesi gerekiyorsa kaç mm çapında Delinecek.
İnşaat demirini delmek için hss metal delme ucu kullanın ve yağlayarak delme işlemi yapın ucu yakmayın.
Beton delme ucuyla demir delinmez DeWalt a yazık etmeyin

Elimde eski matkabımın hiç kullanılmamış beton ucu vardı onla deldim.
Taşıyıcı elemanlara yapılan keyfi müdahalelerin bedelini bu ülke ödedi yeterince sanıyordum ama demek ki bu ülkede hiç birşey değişmiyor .

Tüm duvarlarımda demir var, bilip bilmeden lüzumsuz duyar kasmayınız.

Tüm duvarlarımda demir var, bilip bilmeden lüzumsuz duyar kasmayınız.
Duyar kasmanın ne demek olduğunu bilmiyorum ama bu sonuna kadar duyarlılık gösterilmesi gereken bir konu.

Şunla bunla demir del diye öneri veren bütün forum üyelerine de el insaf diyorum.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,304
Kullanıcılar
453,560
Son üye
berkay gül

Yeni konular

Geri