DVR Kitleniyor

KaraBekir

Üye
Katılım
3 Şub 2008
Mesajlar
88
Puanları
1
Merhaba,
Bizim sitede 3 bina için 16 girişli bir DVR cihazı var. 6 girişi kullanılıyor. Her binaya 2 kamera düşüyor. Kendi binasına ait her iki giriş aynı zamanda modulatör ile binadaki TV lere veriliyor. Eğer modulatorleri kullanmazsam yani modulatorlere giden hatları devreden çıkarırsam cihaz sorunsuz bir şekilde çalışıyor fakat her binanın modulatorune kameraları bağladığımda bazen cihaza gelen sinyaller bozuluyor (saat 21.30 dan sabaha kadar?). Hatta DVR kitlenebiliyor yada kayıttan çıkabiliyor. Muhtemelen bazı TV ler bozuk ve modulatore doğru cihazı etkileyen elektrik akımı sızdırıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Teşekkürler.
 
DVR standalone ise HDD büyük geliyor gibi
 
Cevabınız için teşekkür ederim. DVR standalone ve harddisk 400 GB. Teknik servis ile konuştum, onlar kullanıcıların TV lerinden yada binalarda başka bir noktadan video kablosu üzerinden kaçak elektrik geldiğini düşünüyorlar ve kitlenmesini buna bağlıyorlar. Harddisk yüzünden kitlenme konusundan bahsettim fakat onlara yeterince inandırıcı gelmedi. Ayrı binalarda olduğundan faz farkından dolayı sorun olabileceğinide söylüyorlar fakat kamera beslemelerı 12 V SMPS ile besleniyor ve DC gerilimle çalışıyor, neden faz farkından etkilensin anlayamadım? Yüksek kapasiteli harddisklerden kitlenme konusunda faha fazla bilgi verebilirmisiniz? (DVR ın markası Next)
 
Bağlantıları nasıl yaptınız?
Belki bir yerde CCTV buatı veya splitter kullanmanız gerekiyordu.
Sitenin sağlıklı topraklaması olması gerekir,daha doğrusu nötr ve toprak hattı ayrı olmalı.
Yoksa kaçak elektrik dolaşır,servisin dediği gibi.
Hardisk in yapıp yapmadığını anlamak kolay,daha küçük takılabilir ama servis bunu kolaylıkla deneyebilirdi.Elektrik hatlarını gözden geçirin.
 
Bağlantıyı ben yapmadım fakat sistemi kuran kişilere sorduğumda her bloktaki 2 kamera çıkışının hem kayıt cihazına hemde kendi binasına ait modülatöre verildiğini, modülatördende bloktaki 28 daire ve 6-7 dükkana dağıldığını söylüyorlar (toplam 3 blok var, bloklardaki daire sayıları eşit toplam 19 dükkan, 84 daire). 2 yıldır bu sistemin doğru düzgün çalışmaması sürekli servisin gelip gitmesinin pek işe yaramaması üzerine olaya dahil oldum. Cihaz belirli olmayan aralıklarla devreden çıkıyor. Bazen 3-4 gün çalışıyor bazen 1 hafta bazen 1 gün. Güvenlik cihazı 24 saat kesintisiz kontrol sağlaması gerekirken ben onun güvenlik sistemi olmaya başladım. :)

Elektrikçi bir arkadaş topraklamayı kontrol etti ve herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

TV nin çok kullanıldığını düşündüğüm 21.30 dan sabaha kadar olan saatlerde kamera yayınında (hem kayıt cihazına gelen sinyalde hemde binalardaki TV lerde) daha fazla görüntü bozulması oluyor.
 
Kurulumda hata var sanki.Belki TV modülatörüne kayıt cihazından gitmesi gerekirdi.
 
tv modülatör once video amfipator koyup sınyalları guclendırırsen kartı kılıtlenmez
 

Forum istatistikleri

Konular
128,918
Mesajlar
921,684
Kullanıcılar
451,083
Son üye
ahmetkaya2828

Yeni konular

Geri
Üst