Kart olarak bulunamaya bilir .Bu kartı bulma imkanı var mı?
Bataryasını bulamadılar ya da çok tuzlu olabilir!Kart olarak bulunamaya bilir .
Şarj cihazını servisinden temin edersiniz de ..
Kartın diğer yüzününde resmini ekleyebilir misiniz?
Bir bakalım. Gözden kaçan bir şey var mı?
Bataryasını bulamadılar ya da çok tuzlu olabilir!
Modülü henüz sökmedim. Biraz da kasasını sökmek gibi zor görünüyor. Mevcut haliyle bir müdahale ile çözülmezse mecburen modülü sökeceğim. Anladığım kadarıyla şarj kısmında sorun var ama bms kaç volt'ta kesime gidiyor emin değilim. Normalde hücre başına 2.6 volt diye biliyorum. Dolaysıyla bu mantıkla 18 volt'a kadar süpürge çalışmalı (sormam lazım).
Şarj katı girişindeki birkaç ulaşabildiğim elemanı ölçtüm sorun göremedim. Bendeki 3x saatçi büyüteci ile görünemeyen minik kılıf elemanlar var, onlar için mikroskop gerekir. Solda üstte üzerindeki silikondan ısındığı anlaşılan bir diyot vardı sağlam görünüyor. Alt kısımdaki R001 de (muhtemelen sigorta direnç) bendeki ölçü aleti ile 1 ohm civarı değer veriyor.
CNC ile silikon kazıma; https://www.iha.com.tr/bursa-haberleri/cep-telefonu-sektorunde-devrim-yapacak-gelisme-119610962
Öncelik tabi ki kartın tamirinin mümkün olabileceğinden buradan destek almak istedim. Ayrıca komple batarya, 15-20k TL fiyat ödeyene göre olmasa bile uçuk fiyatlarda. Tamiratçılara ulaşılabilir.
Üzerinde silikon katman olduğundan daha net çekim yapamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?