Eğitim seviyesinin geldiği nokta

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1N4008
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1N4008

Üye
s.a arkadaşlar dün tesadüfen internette haberlerde okdudum hayret ettim açıkçası çıraklık okuluna giden öğrenciler ile ilgili haber okudum. öğrenciler haftada 1 gün okula 4 gün iş yerine gittiklerini ve haftada o 1 gün okulda hiç ders işlemediklerini sınav zamanı da hocaların soru ve cevaplarını verdiklerini söyledi. eğitim adı altında çocuk işçi olarak çalıştırıldıklarını v.s yazmış.. eğer gerçekse şayet ?
şimdi ben açık mesleki lise mezunuyum ben örgün eğitime de gittim açık liseden mezun oldum ama ben bakıyorum ben açık lise olmasına rağmen ben 10 numara eğitim almışım haa çok başarılı süper zeka birisi değildim ama şu an elektronik ile aktif uğraşıyorum ben elektronik de ne öğrendiysem hep açık lisede öğrendim pcb kart basımı temel elektrik-elektronik bilgisi teme seviye pic programalama yani çoğu şey açık lisede öğrendim. hayret ettim eğer gerçekse ??

A.S. tek bir örnekle genelleme yapmak doğru olmaz. Ayrıca yıllarca Fen ve Anadolu liselerini tutturamayanların ilk durağı Meslek liseleri, orada tutunamayanların da, Açık liseler şeklinde uygulandı.
Maalesef hep ara eleman deyip duruldu da bu konuya gerekli önem verilmiyor.
Çoğusu doktor olmak için orasını, burasını yırtar, doktor olur, çalışma şartlarını beğenmez!

A.S. tek bir örnekle genelleme yapmak doğru olmaz. Ayrıca yıllarca Fen ve Anadolu liselerini tutturamayanların ilk durağı Meslek liseleri, orada tutunamayanların da, Açık liseler şeklinde uygulandı.
Maalesef hep ara eleman deyip duruldu da bu konuya gerekli önem verilmiyor.
Çoğusu doktor olmak için orasını, burasını yırtar, doktor olur, çalışma şartlarını beğenmez!
evet oda başka bir tartışma konusu...
hatta bir ara şöyle bir söylem vardı genelde meslek lisesine gidenler ipsiz sapsız gözüyle bakılırdı. biride demiştiki her fen lisesine giden efendi öğrenci değildir her meslek lisesine giden de ipsiz sapsız değildir...
bende meslek lisesi çıkışlıyım asla pişman değilim tek pişmanlığım myo bitiremedim bazı sebeplerden ötürü...

Ben meslek lisesinde 2 gün okulda ders 3 gün fabrikada staj yapmıştım.
Okullarda makinalar ile ölçü aletleri vardı elimizi süremiyorduk.
Çalışırsa bozulurmuş.:)
Fabrikalarda da öğrenim diye birşey yok.
Bol bol hamallık yapıyorduk.
Makina ayarlarını ustabaşı yapıyordu. Bilgide vermiyordu kimseye. :)
Ayar esnasında çalışan işçide stajerde başka işe yönlendirlip uzaklaştırılıyordu.
Birde öğretmenlerimiz sigorta primleriniz ödenecek diye kandırmışlardı.
Sgk başlangıcı olarak sayılmadığını seneler sonra öğrendik.

Gençlerimizin bazıları maalesef o yaşlarda parayı daha ön plana alıyorlar, aslında mesleki yeterlilik ve tecrübe daha önemli . Bilgi ve tecrübeyi biriktirdikten sonra maddiyat kendiliğinden geliyor, Ama kimsenin emeği de sömürülmemeli tabi .

Gençlerimizin bazıları maalesef o yaşlarda parayı daha ön plana alıyorlar, aslında mesleki yeterlilik ve tecrübe daha önemli . Bilgi ve tecrübeyi biriktirdikten sonra maddiyat kendiliğinden geliyor, Ama kimsenin emeği de sömürülmemeli tabi .
kesinlikle....

Forum istatistikleri

Konular
133,406
Kullanıcılar
459,345
Son üye
MottoEnerji

Yeni konular

Geri