E plan çizimle ilgili

Merhabalar

E planda otomasyon projeleri çiziyorum. Önceki firmamda önceki projelere bakarak onlara benzeterek çizim yapmıştım. Şu anda sıfırdan müşteriden gelen bilgiyle nasıl çizim yaparım bilemiyorum. Ne tür bilgiler veriliyor ? Sıfırdan nasıl proje çizebilirim ? Elinizde örnek bir makina bilgisi olan varsa verebilir mi ? Yani istediğim otomasyondaki bir makinenin tarifinden proje çıkartabilmek. Örnek bir tarif verebilir misiniz otomasyon üzerine ?

Merhabalar

E planda otomasyon projeleri çiziyorum. Önceki firmamda önceki projelere bakarak onlara benzeterek çizim yapmıştım. Şu anda sıfırdan müşteriden gelen bilgiyle nasıl çizim yaparım bilemiyorum. Ne tür bilgiler veriliyor ? Sıfırdan nasıl proje çizebilirim ? Elinizde örnek bir makina bilgisi olan varsa verebilir mi ? Yani istediğim otomasyondaki bir makinenin tarifinden proje çıkartabilmek. Örnek bir tarif verebilir misiniz otomasyon üzerine ?
Makina tasarlayan sana IO verir ve projende 2 temel şeyin vardır 1. Güç devren 2.Kumanda devren, güç devresi cizildikten sonra yani motor beslemeleri sigorta beslmesı sürücü beslemesi vs sonra kumandaya gelirsin plc inputlarına sensörden gelen bilgileri girssesin ve plc den cıkan outputları röleyi çektirerek onun başka bir şeyi kontrol etmesiğni sağlarsın kısaca bu kardeşim.

Forum istatistikleri

Konular
133,401
Kullanıcılar
459,310
Son üye
elektrokumru

Yeni konular

Geri