e plan makro ölçeklendirme acil yardım

kadirunlu

Üye
Katılım
24 Kas 2015
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
31
Merhabalar, elimde siemensden indirdiğim macrolar var ölçekleri tutmuyor.yani ölçekleri olduğundan daha ufak geliyor.yeniden nasıl ölçeklendirebilirim,bouyu tekrar nasıl ayarlayabilirim. yardımcı olursanız çok memnun olurum . teşekkürler
 
siyahlar istediğim boyut,maviler ise e plandaki boyutu.s kon.JPG
kon.JPG
 
Makroyo küçültmek veya büyültmek istiyorsan özelliklerden scale değerini değişterebilirsin.Sonra ona göre ölçeklendirme yapabilirsin.
 
hocam biraz daha açarmısınız scale değerini değiştirdikten sonra ne yapmalıyım. değeri değiştiriyorum ama boyutta oynama yapamıyorum hala
 
benim bildiğim hazır macroda birebir ölçeklendirme yapamıyorsun.Ben hazır macroyu sayfaya uygun şekilde
yerleştirip daha sonra ölçeklendirme yapıyorum. Ölçeklendirmede ise ölçeklemden sonra o değer kısmına girip 140 mm vs. oradan automatıc kısmındaki işaretlemeyi kaldırıp kendim istediğim değeri oradaki kutucuğa yazıyorum.Böylelikle istenilen ölçü belirtilmiş oluyor.
 
anladım ustam peki diyelim ki sew in sürücüsünü koydunuz,klemens çağırdınız. bazı durumlarda klemens ile o sürücü boyu aynı çıkıyo.o durumlarda ne yapabiliriz ?
 
Kardeşim o dediğin bence olmaz. Çünkü bu dediğin sayfa yapısı ile alakalı yani scala kısmındaki verdiğin değerle alakalı öyle olsa bile scala kısmından ayarlarsın.İstediğin şekilde macrolarla oynayabilirsin.büyük veya küçük diye.sende eplan la alakalı döküman varmı hiç?
 
yok malesef ustam kendimce şimdilik bişeyler çiziyorum ama aklıma takılan konular.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,159
Mesajlar
923,810
Kullanıcılar
451,506
Son üye
Farid_13

Yeni konular

Geri
Üst