Eğer yaşınızı doğru yazdıysanız baştan söyleyeyim.."ECU yazılımı" öğren diye sizi kim yönlendirdi ise yanlış yönlendirmiş.Bundan bahseden kişi muhtemelen neden bahsettiğini bilmiyor bile.
ECU denilen şey temel olarak tek tipte üretilen,standartların hakim olduğu,açık kaynak ve en önemlisi müdahaleye açık bir nane değil.Her üretici kendine göre bir yol ve sistem kurup oradan ilerliyor.Hatta içlerinde kullanılan işlemciler bir çeşit çeşit (ARM, AVR, PIC ) ve ECU'yu geçtim CANBUS bile bir çok katmandan ve protokolden oluşuyor.
Bunlara ek olarak birde işin hukuki boyutu var ki burası ayrı bir dünya.Yazılım üzerinde yapılacak bir değişimde ve oynamada ölüme sebebiyet verileceği için ve bundan üretici firma sorumlu olacağı için firmalar alın size ECU yazılımı istediğiniz gibi oynayın demez diyemez.
ECU üzerinde yazlım oynamaları genelde HACK katagorisinde yer alır ve adı üzerinde ilegaldır bunu bir kenara yazın.Buna rağmen piyasada stok yazılımı elde edilip,açılıp,derleyecek bir program var mı ? Ben bilmiyorum duymadım.Hoş olsa hangi biri için olacak?
Yazılım değilde işin donanım tarafı görece daha basit ve daha mantıklı.Piyasada ECU tamir edebilecek elektronikçi oldukça az.Eğer elekronik temeliniz varsa yazılımı ile değil ama tamiri ile uğraşın derim.
Ayrıca sormak isterim. Niçin ECU yazılımı ile uğraşmak istiyorsunuz ve otomotiv paröalarının işleyişine ne kadar hakimsiniz? Mesela yakıt pükürtme zamanlaması ve miktarına müdahale edebilecek kadar termodinamik biliyormusunuz?