Eksen hızıyla ilgili soru

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Mach3'te velocity 2000 ayarlamıştım. Bu hızda eksenlerde takılma oldu. 1000'e düşürdüm, problemsiz çalışıyor ama bana biraz yavaş geldi. kullandığım vidalar 5mm hatveli. Bu takılma olayı 2000 velocity'de normal mi yoksa benim bilgisayarın yavaşlığından mı kaynaklanıyor?

1000 iken de kullanabilirim. Benim için sorun değil. Sadece merakımdan soruyorum.

Bu arada Kernel speed 25khz.

Yaw senin motorlar iyi bişeye benziyor ben dandik motorlarla 10000 nin üzerine çıkıyordum tabi kayışla :D vidada 2000 in üzerine çıkamaması enteresan daha fazla torkmu gerekiyorki? veya vidalar çok sıkı?

Motorlar Nema 23 dedikleri motorlardan.

10000 mi? Benim için hayal yahu. :)

Model
Step angel (°)
D Shaft(mm)
Holding Torque (N·m)
Rate Current (A)
Phase
Resistance (Ω)

Phase Inductance (mH)
Detent Torque (gcm)
Rotor Inertia (g-cm²)
Lead Wire (NO.)
Motor Weight (kg)
Length(mm)
23J1854-828
1.8
6.35
0.9
2.8
0.8
1.2
400
280
8
0.8
54

0.9 nm tutma torku var dediğim doğru galiba :D 4 nm iyi olurdu ben 2.2 nm kullandım bakalım nası olacak şuan paralel bağlı hızı hoşuma gitmezse seriye geçeces :D

Aslında sıkıntı tam olarak şöyle. Y ekseninde 2 tane motor var. Eksen hızlanınca motorlardan hep bir tanesi takılıyor (aynı motor). O takılınca diğeri de duruyor.

güç kaynağı yetmiyor olabilir mi ??

ya da tek sürücüye bağladıysanız sürücü yetmiyordur

Her motor icin ayri surucu olmasi saglikli olur

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence iki motoruda makineden sok abi daha sonra sonra motorun birini surucuden cikar teki calissin. Sonra motor bostayken maksimum devire bak. Kasilmadan en maksimuma ulasma devrini bi kenara yaz sonra ikinci motoru tak ikisini ayni anda calistir o devire ulasmadan takiliosa kesin surucu iki motora yetmiyo

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Kullanıcılar
452,679
Son üye
kenan7777

Yeni konular

Geri