ONRK
Üye
Merhabalar,
x yönünde 40mm uzunluğundaki parçayı z yönünde 15 kez kazıdığımda toplamda 1mm kayma oluyor ve parça yamuk çıkıyordu. Başka bir ifadeyle;
x:40mm y:15mm z:15mm
z ekseni her adımda 1mm dalıyor
parça oluştuğunda işlemeye başladığım yüzey 40mm, biten yüzey 41mm uzunluğunda çıkıyor. bildiğin yamuk.
birkaç değişiklikle bu sorunu aştım ve paylaşmak istedim.
Kullandığım kart tb6560 - kırmızı
step motorlarım 1,8derece 2n2
**kartın üzerindeki jumper ayarlarından step genişliğini 1/8den 1/16 ya çıkarttım
**akım seviyesi %75 den %100 e artırdım
**kartı tek psu dan 36V 10A ile besliyordum. Kart üzerindeki 5V regulator entegresinin input bacağını karttan ayırarak 5V için 12V'u farklı bir PSU'dan verdim.
Adım sayısı değiştikten sonra kalibrasyonu tekrar yaptım. Zaten mantıken step per değerleri x2 olmuş oldu.
Hangi işlem fayda sağladı bilmiyorum ama şimdi sorun yok.
Yardımcı olması dileğiyle...
İyi çalışmlalar
x yönünde 40mm uzunluğundaki parçayı z yönünde 15 kez kazıdığımda toplamda 1mm kayma oluyor ve parça yamuk çıkıyordu. Başka bir ifadeyle;
x:40mm y:15mm z:15mm
z ekseni her adımda 1mm dalıyor
parça oluştuğunda işlemeye başladığım yüzey 40mm, biten yüzey 41mm uzunluğunda çıkıyor. bildiğin yamuk.
birkaç değişiklikle bu sorunu aştım ve paylaşmak istedim.
Kullandığım kart tb6560 - kırmızı
step motorlarım 1,8derece 2n2
**kartın üzerindeki jumper ayarlarından step genişliğini 1/8den 1/16 ya çıkarttım
**akım seviyesi %75 den %100 e artırdım
**kartı tek psu dan 36V 10A ile besliyordum. Kart üzerindeki 5V regulator entegresinin input bacağını karttan ayırarak 5V için 12V'u farklı bir PSU'dan verdim.
Adım sayısı değiştikten sonra kalibrasyonu tekrar yaptım. Zaten mantıken step per değerleri x2 olmuş oldu.
Hangi işlem fayda sağladı bilmiyorum ama şimdi sorun yok.
Yardımcı olması dileğiyle...
İyi çalışmlalar