entegre 4093 4 lü nand kapısı. özel bir entegremi yada işlemcimi diye merak etmiştim. piyasada çok rahat bulursunuz program içeren bir malzeme değil. ama bozuk gibi durmuyor. karttaki transistorlerden özelliklede röle dibindeki transistorlerden şupheleniyorum. mavi rölenin hemen dibinde bir siyah transistor olacak. bir cımbızla orta bacağı hariç diğer iki bacağı kısa devre ederek çekip çekmediğini kontrol edermisiniz. çarpılcak bir gerilim yok orada merak etmeyin. kısa devre ederek röleyi kontrol edelim. birde ısıtıcı grubu çalışırsa fansız bir şekilde çok çalıştırmayın çabuk kızarıp bozulabilir.
Kardeşim 4148 leri değiştir 2 adet diyot var onları bir kontrol et roleyi sok normalde acik kapali uclarini kontrol et grrekirse roleye enerji ver kontaklar calisiyormu kontrol et ROLE-DİYOTLAR transistörler ve entegre bu sırayla kontrol edersen bulursun
Elimde 4-5 tane multimetre var. Sanırım osiloskopu kastettiniz.
Hocam CFL tamiriyle uğraşıyorum. Bu transistörün benzeri çok uyup uymadığını nasıl anlarım?
yok zarar vermez. en fazla kendisi tekrar bozulur. transistorun kollektoru role ucuna gelecek şekilde bağlarsanız sorun olmayacak. hangi transistoru takacaksanız pdf inden collector ucuna bakın.