El kurutma cihazı kart arızası

entegre 4093 4 lü nand kapısı. özel bir entegremi yada işlemcimi diye merak etmiştim. piyasada çok rahat bulursunuz program içeren bir malzeme değil. ama bozuk gibi durmuyor. karttaki transistorlerden özelliklede röle dibindeki transistorlerden şupheleniyorum. mavi rölenin hemen dibinde bir siyah transistor olacak. bir cımbızla orta bacağı hariç diğer iki bacağı kısa devre ederek çekip çekmediğini kontrol edermisiniz. çarpılcak bir gerilim yok orada merak etmeyin. kısa devre ederek röleyi kontrol edelim. birde ısıtıcı grubu çalışırsa fansız bir şekilde çok çalıştırmayın çabuk kızarıp bozulabilir.
 
Hocam mavi rolenin hizasında bir tane, sarı rolenin hizasında 2 tane var. Mavi role hizasını söylüyorsunuz dimi? Dibinde değil ya yine foto çektim.
 

Ekli dosyalar

  • IMAG0175.jpg
    IMAG0175.jpg
    476 KB · Görüntüleme: 37
Hocam çalıştı.:p
 
Kardeşim 4148 leri değiştir 2 adet diyot var onları bir kontrol et roleyi sok normalde acik kapali uclarini kontrol et grrekirse roleye enerji ver kontaklar calisiyormu kontrol et ROLE-DİYOTLAR transistörler ve entegre bu sırayla kontrol edersen bulursun
 
transistör bozuk yüksek ihtimal ozaman.tabi base sinyali geliyorsa. elinde ölçü aleti yoktur diye bu şekilde bir yol izliyoruz
Elimde 4-5 tane multimetre var. Sanırım osiloskopu kastettiniz.
Hocam CFL tamiriyle uğraşıyorum. Bu transistörün benzeri çok uyup uymadığını nasıl anlarım?
 
bc337,bc547,2n2222gibi genel amaçlı npn olur. hangisini takıcaksanız ikişer adet alın. B,C,E bağlantısına dikkat edin
 
yok zarar vermez. en fazla kendisi tekrar bozulur. transistorun kollektoru role ucuna gelecek şekilde bağlarsanız sorun olmayacak. hangi transistoru takacaksanız pdf inden collector ucuna bakın.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,219
Mesajlar
924,355
Kullanıcılar
451,586
Son üye
Mo922od

Yeni konular

Geri
Üst