Elektirikli şofben kaç amper çeker?

CenkFaz

Üye
Katılım
16 Tem 2023
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
25
Asıl sorum şu arkadaşlar 7000 W lık bir şofben aldım ama bağlanıcağa yere panodan tek 20 A lık sigortaya bağlı 2,5 nya kablo çekilmiş bu bunu sorunsuz çalıştırımı? 2,5 Max 20 A çekiyor ama 7000 W neredeyse 31 A tekabül ediyo ne yapmam lazım?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hesanınız doğru 7kW lık sofben için sayactan/sigorta panosundan müstakil olarak hat çekiliyor 40A W otomat ile birlikte, 4mm2 nya kalıcı çözüm olabilir. Burada anakolon/kolon sigortalarınız ve iletken kalınlıklarınızın bu güce uygun olması gerekir.
 
5 kw dan büyük yükü tek faz ile beslemeyin diyen iç tesisler yönetmeliği bu ülkeye bol geliyor malesef .
 
Madde 22 – (Değişik ek: RG 30/11/1995- 22479) İZİN VERİLEN EN BÜYÜK YÜK DEĞERİ

Üç fazlı tesislerde nötr iletkeni bulunanımda faz-nötr arasına nötr iletkeni bulunmayanlarda iki faz arasına bağlanacak yükün değeri (bağlantı gücü) en çok 5 KW olabilir. KW' in üzerindeki beslemeler üç farlı sistemle yapılır.

( Değişik ek: RG 25/10/1996- 22798)Bu hükmün uygulanmasında bazı yörelerde teknik zorunluluklardan dolayı değişiklik yapılması, gerekli tedbirlerin alınması kaydıyla, kuruluş Yönetim Kurulu veya Karar organının yetkisindedir.

KW nin üzerindeki beslemeler üç farlı sistemle yapılır denmiş. Şimdi bu cümle muallak olmuş kaç KW nın üzerinin hangi sistemle besleneceği (farlı mı farsız mı) belli olmadığı için 1 sene sonra demişlerki kafanıza göre takılın...Resmi bir yazı bu yahu...
 
Herkese dar gelen bize bol gelir diye bir laf var . Dayanın gitsin kardeşim. Bize yönetmelik falan ne lazım. Biz bize benzeriz.
 
Herkese dar gelen bize bol gelir diye bir laf var . Dayanın gitsin kardeşim. Bize yönetmelik falan ne lazım. Biz bize benzeriz.
Yönetmelikleri çıkaran kurumlar kendi çıkardıkları yönetmeliklere uymazsa gerisi ne yapar? Kurumun biri bir yönetmelik çıkarıyor geliyor senin binanı denetliyor sen onların kendi binasına gidip bir bakıyorsun ki kendi çıkardığı yönetmeliğe kendileri uymamış.Bizzat yaşamışlığım var..
Sen hiç ayrı iki kurumun aynı konu hakkında zıt şeyler söylediği kanun/yönetmelik gördün mü @Under Ground üstadım? Uzun zaman geçti konu neydi tam hatırlayamadım şimdi ama bu kardeşin onuda gördü...Hangisine uyalım
Neyse konu sahibi kusura bakmasın konuyu biraz dağıttım. @M E H gerekli cevabı vermiş.
 
Son düzenleme:
Herkesin yaptığı saçmalık kendini bağlar .Ne mevzuatın ne gevşek yönü var bulup , matkap takip oymakta üstümüze yok . Bu milletçe disiplinsizlik ve civikliğimizin alameti farikası. Laf cambazligiyla bunu savunmanın da gereği yok .
 
Ne mevzuatın ne gevşek yönü var bulup matkap takip oymakta üstümüze yok . Bu milletçe disiplinsizlik ve civikliğimizin alameti farikası. Laf cambazligiyla bunu savunmanın da gereği yok .
Yanlış anlaşıldı galiba. Savunmak için yazmıyorum ki. Teknik olarak zararlarını zaten önceki konularda da söylemiştiniz ama atıf yaptığınız yönetmelik yanlış...Yönetmelik kendi söylediğinden vazgeçip ama şöyle şöyle olursa uygulama diye belirtmiş. Laf cambazlığını onlar yapıyor biz değil!
Zamanında çokca kanun/yönetmelik okuyup saç baş yolmuş birisiyim. Kanunlar/yönetmelikler sanki okuyanlar anlamasın diye çıkarılıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…