Elektirikli şohben ve sigorta

kemaltahir

Üye
merhaba arkadaşlar. 3 seneden beri. evde banyo amaçlı elektirikli şohben var 3 senedir hiçbir sorun çıkarmadı. geçen şohben 3.kademede iken şohbeni kapatmadan suyu kapadım pat diye ses geldi ana şalterden Sigorta atmış neyse kaldırdım. sonra tekrar 3 de çalıştırdım 2-3 gün sonra yine pat diye ses geldi bu sefer sigorta hiç atmadı.
ben ne olur olmaz diye artık 3 .kademede çalıştırmayayım dedim bugün 2 de çalıştırdım yine pat d,ye ama hafif bir swes geldi ve sifgorta atmadı.
artık şohbeni çalıştırmaya korkuyorum soğuk su ile duş alırım heralde bu iş çözülene kadar:)
merak ettiğim iğorta artık neden atmıyor . Bir elektirikçi çağırmalı mıyım

merhaba arkadaşlar. 3 seneden beri. evde banyo amaçlı elektirikli şohben var 3 senedir hiçbir sorun çıkarmadı. geçen şohben 3.kademede iken şohbeni kapatmadan suyu kapadım pat diye ses geldi ana şalterden Sigorta atmış neyse kaldırdım. sonra tekrar 3 de çalıştırdım 2-3 gün sonra yine pat diye ses geldi bu sefer sigorta hiç atmadı.
ben ne olur olmaz diye artık 3 .kademede çalıştırmayayım dedim bugün 2 de çalıştırdım yine pat d,ye ama hafif bir swes geldi ve sifgorta atmadı.
artık şohbeni çalıştırmaya korkuyorum soğuk su ile duş alırım heralde bu iş çözülene kadar:)
merak ettiğim iğorta artık neden atmıyor . Bir elektirikçi çağırmalı mıyım

Rezistans gitmiş görünüyor.

Hayatınızı hiç riske atmayın. Gidin daha sağlıklı ürünler kullanın.

-şofbenlerde su kapatılmadan önce şalter sıfır konumuna alınmalıdır (direk su kesildiğinde ısıtma belirli bir süre devam edeceğinden, suyun aşırı ısınıp rezistansa zarar verme olasılığı yukselir.)
-iyi topraklanmış bir hatta bağlanmalıdır
-kaçak akım rölesi kullanılmalıdır

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,802
Kullanıcılar
452,605
Son üye
mehmet-azaplar

Yeni konular

Geri