Elektirkle Başımız Dertte

rotring

Üye
Merhaba
Elektriği çok tüketen bolcada kayıp kaçağından tutunda, okuma bedeline, dağıtım bedelini, bilmem ne bedeline, trt ye katkı payına derken, cebimizden çıkanın hesabını yapamaz olduk..

Çok merak edyorum, evde kullandığımız elektrikten tasarruf etmemizin imkanı yokmu?
Sarfiyatı azaltamnın imkanı yokmu?
Kullanılan elektriği hiç olmazsa bir kısmını geri dönüştürme düzeneği felan yokmu?

Bazen düşünüyorum aklıma belki saçma ama bazı fikirler geliyor, tabi sadece fikir, ben ne elektrikçiyim ne elektronikçi.

Mesela aküden belli bir süre idare edecek kadar elektrik alınabiliyor
Mesela evdeki normal 220 w elektriği düşürücü ile 12 w düşürüp sonra bunu bir dönüştürücü ile 220 ye tekrar çevirsek, yine aynı kw/s elektrikmi tüketiriz. Yoksa daha mı fazlasını tüketiriz.

Mesela aküyü elektrikle değilde, araçlardaki şarj dinamosunun çalıştırılması ile şarj etsek, aküden aalcağımız verimi hem artırıp hem süresini uzatıp hemde maliyeti düşeremezmiyiz.

İş gereği evde sürekli çalışan 5 adet pc ayda nerdeyse 2000 kw elektirk tüketiyor ve artık altından kalkamaz olduk... rüzgar türbini veta güneş sistemi kurmak gibi şuan imkanımızda yok, çok çaresiz kaldık bu duruma acaba ne yapsak, bunun bir çözümü varmı yoksa kapatalım mı artık makinaları...

Değerli fikirlerinizi sabırla bekliyorum.
saygılarımla

bahsettiğiniz yöntemler daha çok maliyet getirir. araçta şarj etmek le bunun yükünü yakıta yüklemiş olursunuz

tek çare gene rüzgar ve güneş gibi duruyor

Selamun Aleyküm
Sayın Rotring Sayın İsmail in bahsettiği gibi bu tip temel olarak sonuç alınamayan yollarla maliyet artmış olur, denemeniz de zaman vb kaybına vesile olabilir. Elektriğin sadece gerilimi ölçülmüyor, kW gerilim ve akım değerlerinin çarpımıdır. Bahsedildiği gibi düşürücü ve ya yükseltici ile (trafo-transformatör) gerilim(voltaj) değiştirildiğinde elektrik akışında akım artmış olur ve çarpım değişmez. Yalnız bu tip uygulamalar ölçme aletinin ölçme hassasiyetine etkiyerek ölçme kabiliyetini azaltır mı bilmiyorum. Bu tip bir hareket yani ölçme hassasiyetini azaltan bir uygulama ile harcamayı az göstermek doğru bir şey olmadığı gibi, saat öncesi bu tip müdahale de yasak olsa gerek.
Belki pratik bir uygulama gerekiyordur ama sitede daha önce pek pratikte şu anda yer bulur görünmese de topraklama hattından elektrik depolama,ayrıca alternatif enerji kaynakları mevzu olmuştur. Diğer taraftan yine bu sitede olsa gerek, güneş panelinin basitçe yapımı da mevzu olmuştu.(Bakır plaka ile yanılmıyorsam.)
Diğer taraftan 2000kW elektriği 5 pc tüketmesinin imkanı olmasa gerek? Ayda yazıldığından belki 2000kWh(kilowatsaat) diye ifade etmek istenilmiş olabilir, ki bu da fatura endeksinden yorumlanmış olsa gerek. Pc lerin enerji giderinin 1kW dahi olmadığı düşünülürse pc gücü(power suply etiket bilgileri vb) ile bu durum incelenmelidir.
Tabi bunların neden devamlı çalışması gerektiği, yaptıkları işin esasında tek bilgisayarda yapılıp yapılamadığı verilen bilgiler ile buradaki uzmanlar tarafından incelenebilir. Güç denildiği zaman tabi sadece pc değil monitörün de harcadığı elektrik düşünülür ki, ne tip monitörle tasarruf edilebildiği (özellikle de herbirinin ayrıca görmeye uyumu düşünülmeden mesela) incelenebilir. (Monitörleri kapatıyor da olabilirsiniz.)
Diğer taraftan elektriğin ucuz olduğu saatlerde enerji depolaması, pahalı olduğu saatlerde de depo enerjinin harcanması sistemi uygulama imkanı bulabilirse; gece depolanan elektrik gündüz kullanılmış olur. Mesela bu sistem güneş paneli vb desteklenebilir ama her halükarda sistemin olabilen maksimum tasarruf halinde çalıştırmak gerekir.
Başarılar.

Forum istatistikleri

Konular
130,342
Kullanıcılar
453,636
Son üye
Keremmesenn

Yeni konular

Geri