elektrık tuketımınnın hesplamaları veformulu

Seyyar sayaç olarak kullanılabilecek bir cihaz var mı? Bir makinaya bağlayıp örneğin 1 haftalık tüketim değerini okuyabileceğimiz sonrasında başka bir makinaya aktarabileceğimiz bir cihaz.

Enerji kalitesi çalışmalarında kullanılan her faz için anlık ve toplam gerilim-akım-güç değerlerini kaydeden, esnek akım probları bulunan, kaydedilen bilgileri bilgisayar ortamında değerlendirmenizi sağlayan çeşitli markalarda güç analizörleri var.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sempatiotomasyon ve bazı firmalarda,ektekine benzer sayaçlar bulunmaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • ulys_turkce.pdf
    306.4 KB · Görüntüleme: 20
Merhaba
bir cihaz var ac220volt giriş direk olarak 24dc güç kyanağına giriyor panoda plc sensörler vs ürünler var.

bu makınanın ne kadar elektrık tükettiğini nasıl hesaplarım.

makina-pano üzerinde herhnagi bir yazı vs okunmuyor.
 

220 tarafından çektiği akımı ölçeceksiniz. İmzamdaki güç formülü ile hesaplayacaksınız. En basit yolu çalışma gerilimi ile çalışma akımını çarptınız mı watt/saat olarak harcadığı gücü bulmuş olursunuz.

Ama 24 voltta sürekli değişken akım çekiyorsa ya siz ortalama bir değer alıp hesaplayacaksınız yada maksimum hesaplayıp kendinizi ona göre ayarlayacaksınız.
 
teşekkürler sonucu paylaşacağım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…