Elektrik alanını meslek edinme

Selamlar dostlar. Benim önemli bir sorunum var. 26 yaşındayım ve meslek sahibi değilim. Üzerinde devam edeceğim, az da olsa yatkınlığım olan bir mesleğim yok. Bugün bu durumda olmam geçmişte yaşadığım büyük sorunlardı. Ve şu anda kendi hayatıma dönebilmiş durumdayım dolayısıyla meslek sahibi olmamanın sıkıntısını yaşıyorum. Şu an kendimi yeni lise bitirmiş ne yapacağını bilmeyen biri gibi hissediyorum. Yaşadığım sorunların ardında artık kendimle baş başa kaldığım için, bundan sonrası için ileriye dönük olarak kendime yatırım yapacağım. Kabaca plan şöyle;

Önümüzde KPSS sınavları var. Açıktan bitirdiğim bölüm sayesinde önlisans sınavına katılacağım. Bu sınavla kamu kurumu, polislik, askerlik şansımı deneyeceğim. Aynı zamanda 2 yıllığı yeni bitirdiğim için önümde DGS sınavı var. Ona da girip bir şekilde 4 yıllığa çevirmeye çalışacağım umarım başarırım. Şimdi bu kadarı asıl yapmak istediğim şeyin alternatifleri. Asıl olarak Elektrik sektörüne girmek istiyorum. Bir meslekte ustalaşmam gerektiğini biliyorum onu da elektrik alanında değerlendirmek istiyorum. Eğer yaşıma rağmen başvurduğum yerlerden kabul görürsem veya vasıfsız olarak girdiğim iş yerlerinden elektrik öğretmelerini kabul ettirebilirsem. Bir şekilde bu mesleğe adım atmış, temel atmış olacağım. Devamında yaşadığım şehirde 2 yıllık elektrik bölümüne girmeyi düşünüyorum. Böylece akademik olarak mesleği ilerletmiş olacağım. Benim için imkansız ama olurda 4 yıllığa çevirebilirsem daha iyi olacak. Şimdi elektriği istememin ve akademik olarak ilerlememin amacı, bir şekilde Avrupa'ya gidebilmek. Ha eğer Avrupa'ya gidemesem de benim için ölüm kalım meselesi değil Türkiye'de mesleği icra edeceğim.

Tüm bunları zaman içerisinde gerçekleştirmem belki mümkün değildir. "Hayal dünyasında yaşıyorsun" diyebilirsiniz. Ama yapabileceğim bir şey yok henüz kendi hayatım konusunda adam akıllı tecrübeler edinemedim. Bu konuyu burada açmamın sebebi, elektrik alanıyla ilgilenen, iş sektörüyle de alakalı bilgisi olan kişilerden fikir/öneri almak. Yorumlarınız geleceğim çok kıymetli olacak, şimdiden çok teşekkür ederim.

1- Yaşımın geçmiş olması bu mesleğe adım atmam için engel mi?
2- Nerelere başvurabilirim fabrikalara mı sanayi gibi yerlere mi?
3- Bu mesleğin Avrupa'da konumu nasıl?
4- Akademik olarak ilerlemem Avrupa'ya gidebilme şansımı arttırır mı?
5- Bu mesleği edinip ustalaşabildikten sonra kendi işimi kurabilir miyim?
son durum nedir

Sanayi veya fabrika başlangıç yeri olmuş bu çok fazla farketmez, bir yerden sıfırdan işe başlayarak mesleki tecrübe, kariyer ve deneyim kazanmaya çalışmak bu konuda çok önemlidir. Askerden terhis olup geldikten sonra ilk önce şantiyede (IGL-STFA) 2 yıllık meslek hayatıma başladım, buradaki tecrübeler daha iyi işlere (2. Hava İkmal Bakım Komutanlığı gibi) köprü ve referans olabildi, daha sonrasında ise Kayseri Organize Sanayi bölgelerinde özellikle tekstil sektöründe çalışarak 25 yıllık emeklilik kilometresini tamamladım, eleğimi eleyip duvara astım. Başlangıç yapılan ortam ve iş o kadar da önemli değil ama mesleki tecrübe için bu olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Bu yüzden mutlaka ama mutlaka bir yerden bu mesleği ifa etmeye başlanılmalı, önemli olanı budur. Kolay gelsin. Başarılar dileğimle.

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Geri