elektrikçiler amelemi olacak

değerli meslektaşlarım kendi kariyerinizi düşürmeyin ne ameleliği yaww kolunuzdaki altın bileziğin değerini biliniz. 3yıldan beri yurtdışında çalışıyorum elektriğin kralını rusyada yapıyorlar,diyecem şuki ruslar biz turkler gibi diploma lisans aramıyor sdadece uzman kadro elektrikçi olsunda sadece ona verilen işi yapsın mesela "tAVA İŞİNİ tavacıya bırak,acses işini cctv işini z.akımcılar yapar,aydınlatma işini aydınlatmacı yapar(branşlaşma var)Herkes kafasına göre iş yapmıyor bizim turkiyedeki gibi:) yani elektrik sınıfdır hergün 1şeyler oğrenirsiniz benim okulum biteli 5 yıl oldu ama halen daha öğrenciyim yani artık günümüzde sizin bahsettiğiniz gibi basit bir tavan sensorü yada dimmer elektroniğide içine almaya başladı elektrik yani meslektaşlarım elektronik artık vazgeçilmezlerimizden birisi[/QUOTE
----------------------------------------------------------------------------------------------

Saygıdeğer Meslektaşım Dibine Kadar Haklısın Kafa çalıştıran Mantık yürüten anlar diyorum ve yazılarınızı her geçen gün takip etmekteyim bravoo sizler gibi aynı meslek altında zati muhterem Bir sıfatı olan Elektrik mesleğini Taşımaktayım
 
Son düzenleme:
ARKADAŞLAR hepinize katılıyorum fakat şef112 üye çokdaha haklı bende konyada Bakım onorım ekibindeyim ama inanın ne og de nede ag de benim karşılaştıgım harika elektrikçiler bulamadım hem birkere biz üretici olmalıyız yani sadece yabancıların piyasaya sürdügü parcaları kulanıyoruz veya üzerine birşeyler inşa ediyoruz elektrikçi dediginiz uyanık zeki hızlı düşünme hızlı yorumlama gibi üstün yetenekli bir insan olmalı ve karamsar olmamalı unutmayın bu meslek okadarda kolay degil herkez meslegimizi seçim yapamıyor sadece meraklı olanlar ben bütün elektrikçilerin zeki insanlar oldugunu düşünüyorum birde tecrübe şart unutmayınki her işn ameleligi olmalı ki başarı için şart
 
Bana göre mesleğini iyi yapan ve yapmaya çalışan herkes bir ameledir. Sakın bana kızmayın işim gereği üretimini yaptığımız sistemler dünyanın en zor işlerinden biri ve türkiyede bu sistemleri dünya çapında üreten bir firmada çalışıyorum. yurt dışında diğer arkadaşların da branşlaşma var. Ama Türkiye' de malesef elektronikçi yada elektrikçi dedin mi herbi halttan anlamak zorunda kalıyor. çünkü artık neredeyse herşey elektrikle çalışıp içindede mutlaka bir elektronik kart oluyor. bu nedenle bizler bu dönemde ayakta kalabilmemiz için yeri geldiğinde amelelikte yapacağız. Yeri geldiğinde teknisyenlik ve mühendislikte yapmamız gerekiyor. ve bunun içinde eğitim malesef şart.

Herkese başarılar diliyorum.
 
Aynı zamanda da temizlik görevlisiyiz unUtma
 
Elinizde internet gibi bir nimet var, bu yüzden bilmiyorum kelimesini kabul etmiyorum...
 
ben kendi durumuma baktığımda eğitim sisteminde hatalar görsem de suçun çoğunun kendimde olduğunu düşünüyorum. sonuçta şartlar ne olursa olsun kendimizi ne kadar eğitirsek o kadar iyi oluruz. elektriğin e sinden anlamayan mühendisler olduğu gibi pratik anlamında canavar gibi olan teknisyenler de gördüm. umarım eğitim sistemi de düzelir de ülkemiz daha da kalkınır.
 
mühendisler ve teknisyenler herbiri ayrı nitelikte farklı misyonlar yüklenmişlerdir teknisyen mühendisin,sorumluluk ve görevlerini üslenemez mühendis teknisyenin her dogru ve yanlışından sorumludur.tecrübeli teknisyen sadece pratiginin avantajlarını yaşar mühendis teorinin avantjlarını .sonucta biri şöför biri muavindir. ama bir projeninin tüm sorumlulugu mühendisindir

,teknisyen projenin uygulamasındaki detay ve aksaklıkların sorumlusudur vs, vs ...bunlar uzar gider şu bir gercektir projeyi müh. çizer tek. uygular herkez görev ve sorumlulugunu da bilir .bazı genc arkadaşlar müh. şunu bilmiyor tek. arkadaş şöyle yaptı böyle yaptı gibi olaya yaklaşıyor .sonucta o sorumluluk aslında tek .arkadaşın o kendi dalında bilgi ve becerilerini ortaya koymuş oluyor zaten görevi de bu müh.lerde bunu onlardan bekliyor ama tek.arkadaşlar bu işi herşeyile kendilerinin yapabilirligini düşündüklerinde orda bir dakkika durun bakalım o zaman 5 yıl sizde müh egitimi alın mastır yapın öyle gelin .

diyelim ögle yaptınız !teknisyen ,kardeşleriniz sizin için aynıduyguları aynı düşünceleri ön görmeyecek mi? bu döngü uzar gider .
 
---Evladım sen ne iş yapıyorsun, mesleğin ne ?
---Elektrikçiyim amca, elektrik işleri yapıyorum.
---Yaaa.. öylemi çok güzel, desene kolunda altın bilezik var.
---Evat amcacım öyle.
---Yaa evladım bizim evde mutfakta bir priz devamlı sigorta attırıyor, vaktin varsa bir bakabilirmisin, ücreti neyse veririm.
---Eeee üüüü şey amcacım ben sadece şantiyelerde tava döşüyorum, o dediğiniz işten pek anlamam.
---Tavacımı ? o nasıl bir iş oğlum, hani elektrikçiyim demiştin ?


---Oooo merhaba aziz dostum nasılsın ? nereye böyle ?
---İyiyim hamdolsun, bu benim büyük oğlum, şöyle birlikte biraz gezelim dedik.
---Maşaallah maşaallah, delikanlı ne iş yapıyor ?
---Elektrikçilik yapıyor amcası.
---Ooo öylemi çok güzel. Ya aklıma geldi de, bizim binanın zil tesisatlarında bir sorun var. Bazı dairelerin zilleri çalışmıyor, bazı dairelerdende kapı otomatiği açmıyor. Onlara bakabilirmisin.
---İyi de amcacım, ben cctv' ciyim, o işlerden anlamam.
---Haaa.. anlamadım.
 
O günkü şartlar neyi gerektriyorsa onu olmak zorundayız. Gerekirse o mesleğin amelesi değil kölesi bile olmak zorundayız. Yok öyle kolay lokma. Önemli olan sizin kendine verdiğiniz değer. Herşeyin başı o işi sevmekten gecer. Amele elektrikci olsada, elektrikciliği seviyorsa mutludur.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,525
Mesajlar
927,600
Kullanıcılar
452,109
Son üye
efsd

Yeni konular

Geri
Üst