Elektrikçiliğe Sıfırdan Başlama ve Resimli Uygulama



esmer bey yanlış anladınız galiba

inşaat temeli atılırken başlangıcta yapılan galvaniz şerit topraklama dan bahsettim veya toprak altına yerleştirdiğiniz galvaniz levha dan götürüp doğal gaz borusuna bağlayacaksınız.

sakın topraklama olarak evden gelen topraklama kablosunu doğal gaz borusuna bağlamayınız,
gerçek şu ki doğalgaz tesisatcıları borusunu döşerken bakır çubuk çakıp bağlıyorlar.


dediğiniz gibi evden gelen topraklamayı su borusuna takarsanız kaçak olduğunda elinizi yıkarken çarpılma ihtimali yüksektir ve genelde su borusunda elektrik olur bu şekilde.
sakın bu şekilde topraklama yapmayınız!!!!!

ilginize teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sen biannın dışına bina kaç katlıysa ona göre bir veya iki tane bax koyuyorsn telofun kablolarını daire sırsına göre numaralandırp bırkıyorsun sntralci arkadş gelip hetları o bağlıyor
 
arkadaşlar ben düz lise çıkışlıyım ve teknikbilimler m.y.o. da okudum elektrik bölümü.haliyle pek bişey öğrenemedim.2 yılda malzemeleri bilmeden bişey öğrenmek cok zor.sadece hesap kitap işleri felan vardı buda kafamı karıstırdı.seneye okulm bitcek ama dışarda pek bişey yapmıycam die korkuyorum elektriği en temelinden iyi bir şekilde nasıl öğrenebilirim?
 
İnternet Üzerinden Elektrikçi Olmak? Komik Olmayın Ya...
 

Usta Emeğine sağlık uygulamada tesisatcıların dikkat etmesi gerekenleri Paylaşmandan dolayı Teşekkürler.
 
arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz 3 normal kat +asma ve zemin +bodrum katlarda tali var her bölüm bağımsız 3 faz sayaç toplam 5 adet tali ve ana panoda kaçak akım var 2.kata ait ana panodaki kaçak akım atıyor katta ve tali panoda sorun yok çözemiyorun
 
birgi ve beceisi varsa neden olmasınkı?
öğrenenler anasının karnında öğreniyor?
 
arkadaşlar ınternet uzerınden bence elektrıkçı olunmaz elektrık ışı yapılmaz en kuçuk hatalarda nelere mal olabılcegını hepımız bılıyorus..
 
topraklama sistemi yönergelere ve kurallara göre yapılmalı hem kendi işinzin sağlama olması hem de sorun yaşanmaması için herkese kolay gelsin
 
İNTERNETTENDE elektrikci olunmaz , okuldanda elektrikci olunmaz. En güzeli hem okul hemde pratikten ögrenerek olunur.. bunu bizzat yasadım. meslek lisesinden cıktıgımda elektrikcideki bi cıraktan dahi kötüydüm. .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…